fbpx

Nationen: Flere ordførere ber Ap si nei til regjeringens rusreform

Nationen: Flere ordførere ber Ap si nei til regjeringens rusreform

Nationen skriver den 22. februar at flere ordførere ber Ap si nei til regjeringens rusreform. 

Fra artikkelen:

Selvfølgelig vil bruken av narkotika øke når ungdom ustraffet kan ta med seg 10 gram hasj på fest, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik. – Jeg snakker med politiet i Trøndelag, og de forteller at det er en økende rus-romantisering i ungdomskulturen nå,

Det vil gi kommunen nye oppgaver som vi ikke er i stand til å løse

Hedda Foss Five, ordfører i Skien, forteller at hun har fått reaksjoner fra hele Norge på rusreformen, og vurderer å lage et ordfører-opprop mot reformen.

Jeg er livredd for at vi i vårt ønske om å ivareta de tunge rusmisbrukerne åpner for at flere rekrutteres inn i en ruskarriere

Skiens-ordføreren kommenterer videre: – Det vil gi kommunen nye oppgaver som vi ikke er i stand til å løse. Vi opplever at vi har et kjempegodt samarbeid med politiet. Tar du bort den dimensjonen, svekker det oss.

Diskusjonen om alvorlige syke mennesker er blitt brukt som et påskudd for en stor samfunnsendring

 

– Dette kommer som lyn fra klar himmel. Jeg tror det er mange som nå begynner å våkne opp, sier [Ap-ordfører i Porsgrunn, Robin Martin] Kass. – Diskusjonen om alvorlige syke mennesker er blitt brukt som et påskudd for en stor samfunnsendring.

 

Ap-ordfører Ida Maria Pinnerød i Bodø mener konsekvensene for unge ikke er kartlagt godt nok.

– Vi er bekymra for at rusreformen, slik den ligger nå, i altfor liten grad tar på alvor rusbruk blant ungdom. Våre fagfolk som jobber med ungdom uttrykker en stor bekymring for at avkriminalisering av oppbevaring og bruk selv av små doser oppfattes som legalisering. Det er en bekymring jeg deler, og det er altfor dårlig utredet hvordan dette vil kunne slå ut på rusbruk blant unge

 

Se også

Norske lokalaviser: Narkobruk normaliseres blant barn og unge

Noen klipp fra norske lokalaviser den siste uken om den økende bruken av narkotika blant barn og unge:

Helse Stavanger: 8 narkotikautløste dødsfall blant ungdom fra mars til mai i år

Stavanger Aftenblad melder i dag at en uformell undersøkelse utført av Helse Stavanger viser at det var 8 overdosedødsfall og/eller selvmord i forbindelse med rus blant unge i aldersgruppen 14-21 i Sør-Rogaland mellom mars og mai i år.

Presseklipp mai: Aksepten for narkotika fortsetter å øke blant barn og unge

Vi har klippet litt fra artikler i norske lokalaviser som illustrerer den økende aksepten av narkotikabruk blant barn og unge over hele landet:

Avisa Sør-Trøndelag: Den nye rusreformen kan føre til mye hasjtåke

Avisa Sør-Trøndelag advarer i lederen Den nye rusreformen kan føre til mye hasjtåke mot rusreformen slik den er foreslått av Rusreformutvalget, spesielt i lys av den kraftige økningen i bruk og aksept for narkotika blant barn og ungdom. 

– Kokain og amfetamin sprer seg blant stadig yngre i Gjøvik

Oppland Arbeiderbland skriver den 11. februar om økende bruk av kokain og amfetamin blant barn og unge i Gjøvik. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com