fbpx

Nationen: Flere ordførere ber Ap si nei til regjeringens rusreform

Nationen: Flere ordførere ber Ap si nei til regjeringens rusreform

Nationen skriver den 22. februar at flere ordførere ber Ap si nei til regjeringens rusreform. 

Fra artikkelen:

Selvfølgelig vil bruken av narkotika øke når ungdom ustraffet kan ta med seg 10 gram hasj på fest, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik. – Jeg snakker med politiet i Trøndelag, og de forteller at det er en økende rus-romantisering i ungdomskulturen nå,

Det vil gi kommunen nye oppgaver som vi ikke er i stand til å løse

Hedda Foss Five, ordfører i Skien, forteller at hun har fått reaksjoner fra hele Norge på rusreformen, og vurderer å lage et ordfører-opprop mot reformen.

Jeg er livredd for at vi i vårt ønske om å ivareta de tunge rusmisbrukerne åpner for at flere rekrutteres inn i en ruskarriere

Skiens-ordføreren kommenterer videre: – Det vil gi kommunen nye oppgaver som vi ikke er i stand til å løse. Vi opplever at vi har et kjempegodt samarbeid med politiet. Tar du bort den dimensjonen, svekker det oss.

Diskusjonen om alvorlige syke mennesker er blitt brukt som et påskudd for en stor samfunnsendring

 

– Dette kommer som lyn fra klar himmel. Jeg tror det er mange som nå begynner å våkne opp, sier [Ap-ordfører i Porsgrunn, Robin Martin] Kass. – Diskusjonen om alvorlige syke mennesker er blitt brukt som et påskudd for en stor samfunnsendring.

 

Ap-ordfører Ida Maria Pinnerød i Bodø mener konsekvensene for unge ikke er kartlagt godt nok.

– Vi er bekymra for at rusreformen, slik den ligger nå, i altfor liten grad tar på alvor rusbruk blant ungdom. Våre fagfolk som jobber med ungdom uttrykker en stor bekymring for at avkriminalisering av oppbevaring og bruk selv av små doser oppfattes som legalisering. Det er en bekymring jeg deler, og det er altfor dårlig utredet hvordan dette vil kunne slå ut på rusbruk blant unge

 

Se også

Avisa Sør-Trøndelag: Den nye rusreformen kan føre til mye hasjtåke

Avisa Sør-Trøndelag advarer i lederen Den nye rusreformen kan føre til mye hasjtåke mot rusreformen slik den er foreslått av Rusreformutvalget, spesielt i lys av den kraftige økningen i bruk og aksept for narkotika blant barn og ungdom. 

– Kokain og amfetamin sprer seg blant stadig yngre i Gjøvik

Oppland Arbeiderbland skriver den 11. februar om økende bruk av kokain og amfetamin blant barn og unge i Gjøvik. 

«Fra gata til data»: Ungdom i Trondheim kjøper narkotika i sosiale medier

«Politiet ber foreldre i Trondheim våkne: – Mange foreldre er intetanende» er tittelen på en reportasje i avisa Nidaros som tar for seg den økende bruken av narkotika blant mindreårige i Trondheim. 

Bergens Tidende: 12-15-åringer jobber med narkoleveranser

Bergens Tidende skriver i en reportasje den 30. januar om en 13-åring som ble løpegutt for en narkoselger. Hans oppgave var å overlevere narkotika på kjøpesentre til andre ungdommer som de hadde kjøpt gjennom sosiale medier. 

Seks kommuner i Lofoten slår alarm om narkotikabruk helt ned i ungdomskolealder

Lofotposten omtaler den 15.12 et møte mellom alle ordførerne i Lofoten for å koordinere utfordringen med et hardere narkotikamiljø og økt ruskjøring blant unge i regionen. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com