fbpx

Nederlandsk kokainlaboratorium produserte opptil 200 kg daglig

Nederlandsk kokainlaboratorium produserte opptil 200 kg daglig

BBC melder at det største kokainlaboratoriet i Nederland noensinne ble avdekket i en politioperasjon denne uken. Laboratoriet var etablert i en omgjort stall på en gård nord i landet. 

Det ble funnet 100 kg kokain på stedet. Politiet anslår at laboratoriet hadde kapasitet til å produsere 150-200 kg per dag.

Se også

Rapport: Nederland i ferd med å bli en narkostat

Nederland i ferd med å bli en narkostat. Ofre tør ikke rapportere kriminalitet og gjenger får operere fritt.

Det ble videre funnet 120 tonn klær som betegnes som “bærermateriale” i en nærliggende by i tilknytning til dette laboratoriet. Kokainet løses opp i en væske på opprinnelsesstedet i Sør-Amerika som klærne dyppes i. Oppgaven til laboratoriet i Nederland var dermed å utvinne kokainet fra disse klærne.

17 personer ble arrestert i forbindelse med operasjonen, av disse var 13 colombianske statsborgere.

 

Bakgrunn

EUs narkotikabyrå rapporterer i siste European Drug Report om en nær tredobling av antall tonn kokain beslaglagt i peridoen 2013-2017. Dette samsvarer med vel en tredobling av kokainproduksjonen i Colombia i samme periode som vi har skrevet om her.

Nederland var sammen med Spania i 2018 landene med nest høyest kokainbruk i Europa, begge med en årsprevalens i aldersgruppen 15-64 år på 2,2%. Landet med høyest bruk var Storbritannia med 2,7%. Alle tre landene er mottaksland for kokain fra Sør-Amerika og lider under den såkalte spill over-effekten der samfunn langs kokainets transportruter har høyere bruk enn andre.

 

 

Se også

Politi og medier om advokatdrapet: Nederland forvandles til en narkostat

Den 18. september ble forsvarsadvokaten Derk Wiersum skutt ned og drept utenfor sitt hjem i Amsterdam. Årsaken antas å være hans rolle i opprullingen av en serie drap begått av et nettverk kokainsmuglere. 

Antwerpens ordfører: Uunngåelig at kokain korrumperer lokalpolitikken

Ordfører Bart De Wever i Antwerpen uttaler til avisen De Morgen at inntektene fra kokaintrafikken gjennom havnen er så enorme at korrupsjon av lokalpolitikken er uunngåelig. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com