fbpx

Nordstrands Blad: Narkotikabruk normalisert blant ungdom i bydelen

Nordstrands Blad: Narkotikabruk normalisert blant ungdom i bydelen

Nordstrands Blad startet den 19. januar en artikkelserie om den økende narkotikabruken blant ungdom i bydelen.

“De forteller at det er blitt normalt å ruse seg. Vi er ganske bekymret for den liberale holdningen vi opplever at stadig flere ungdom har til dette”

I den første reportasjen skriver avisa at “over en periode på over ett år har Nordstrands Blad pratet med en rekke lokale ungdommer i ulike miljøer, i ulike klassetrinn og på ulike skoler, som beskriver hvordan rusbruken tilsynelatende er «normalisert» blant de unge”.

Ruskonsulent i Bydel Nordstrand, Lise-Lotte Ramdahl, uttaler til avisa at det “har vært en økning i cannabis de siste årene, samtidig som vi hører stadig mer om kokain og MDMA”.

– De forteller at det er blitt normalt å ruse seg. Vi er ganske bekymret for den liberale holdningen vi opplever at stadig flere ungdom har til dette, fortsetter Ramdahl.

Hun bekrefter videre det ungdom har fortalt Nordstrand Blad tidligere, at det er svært enkelt å få tak i rusmidlene.

– Tilgjengeligheten er ikke et problem. Å få tak i dette er bare et tastetrykk unna.

Men de sosiale mediene har også en annen rolle:

– På sosiale medier så får man bare et inntrykk av alt det som tilsynelatende er bra med stoffene, mens baksiden ved dette ikke kommer like godt fram.

Ruskonsulent og oppsøkende miljøterapeut Beatriz Bye Castrillo forteller til avisa at de får flere henvendelser fra foreldre som er bekymret for miljøet ungdommene er i, og at de også “får bekymringsmeldinger fra lærere og andre foresatte”.

– Vi er bekymret for utviklingen og den ukritiske holdningen enkelte ungdom har til rusmidler. Det har blitt en ufarliggjøring, avslutter Bye Castrillo.

Ramdahl istemmer

– Vi er bekymret for utviklingen og det at stadig flere er så ukritiske til hvor farlig noe av dette her kan være

“ungdommen kjøper oftest hasj i hverdagene, men mange foretrekker å bruke kokain når de skal ut og feste i helgene”

I en annen artikkel samme dag har avisa snakket med en anonymisert dopselger i bydelen, “Fredrik”.

– Jeg har levert narkotika til elever mens de har vært på skolen. Både hasj og kokain. Jeg tror de har det ganske bra økonomisk på Nordstrand, for det er alltid en del kokain på festene der.

Fredrik kan videre fortelle at ungdommen “som oftest kjøper hasj i hverdagene, men at mange foretrekker å bruke kokain når de skal ut og feste i helgene.”

Salget foregår på sosiale medier og Snapchat spesielt:

– Når jeg poster bilder av dopet tre ganger om dagen frister jeg kundene. De trenger bare å svare på én snap, og så er salget i gang. Så sender de vennene sine videre til meg om de er fornøyde, og da ruller ballen

 

Se også

Bjørnafjorden kommune: politikere trodde ikke på ungdomsrepresentantene

Bjørnafjorden kommune opplever det samme som hundretalls andre lokalsamfunn gjør landet rundt. Som det heter i Os- & Fusapostens reportasje den 3. februar: “mer åpenlys rusbruk blant ungdom, enklere tilgang på stoff, at barn blir brukt til omsetning av stoff gså ser eksempel på barn som ruser…

Nordstrands Blad: Narkotikabruk normalisert blant ungdom i bydelen

Nordstrands Blad startet den 19. januar en artikkelserie om den økende narkotikabruken blant ungdom i bydelen. I den første reportasjen skriver avisa at “over en periode på over ett år har Nordstrands Blad pratet med en rekke lokale ungdommer i ulike miljøer, i ulike klassetrinn…

Sandnes: “Ulovlige rusmidler er blitt mer normalisert blant videregående elever”

Sandnesposten har snakket med russepresident og elevrådsleder ved Sandnes VGS om utbredelsen av illegale rusmidler blant ungdom i Sandnes.

Trondheim: Frykter for de unge – det har aldri vært så ille som nå

Adresseavisen har snakket med en rusbruker i Trondheims rusmiljø som kan fortelle at både brukere og selgere blir stadig yngre:

Oppland Arbeiderblad: Ny salgsmetode for narkotika blant ungdom setter politiet sjakk matt

Oppland Arbeiderblad melder den 15. oktober at “skysstasjonene på Lillehammer og Gjøvik pekes ut som viktige knutepunkter for omsetning av piller, hasj og kokain i regionen.”

Psykiatrisk ungdomsteam i Trondheim advarer om økende narkotikabruk blant ungdom

Psykiatrisk ungdomsteam ved St. Olavs hospital ser nå konsekvensene av det de oppfatter som økt tilgjengelighet på narkotika blant ungdom.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com