fbpx

Norske lokalaviser: Narkobruk normaliseres blant barn og unge

Norske lokalaviser: Narkobruk normaliseres blant barn og unge

Noen klipp fra norske lokalaviser den siste uken om den økende bruken av narkotika blant barn og unge:

Randaberg: “Elever føler politiet ikke lenger bryr seg”

Bygdebladet, 30. oktober 2021

ungdommen ikke lenger er redd for å fyre opp, og bruke narkotiske stoffer i nærheten av politi

Rektor Trond Hoel ved Randaberg videregående skole uttaler til Bygdebladet den 30. oktober at  det virker “som at ungdommen ikke lenger er redd for å fyre opp, og bruke narkotiske stoffer i nærheten av politi. At de rett og slett kan gå forbi, uten at det skjer noe”. Han hevder også “at ungdommen føler at det skal mye til for at de blir ransaket” og setter dette i forbindelse med nye innstrukser fra Riksadvokaten i april i år.

Han forteller at skolen oppfatter at elevene har “stor tilgang til ulovlige rusmidler“, og at på grunn av den nye instruksen som forhindrer ransaking, går ifølge opplysninger han har tilgang til “antall narkotikaforbrytelser ned, mens antall overdoser går opp“.

 

 

Bærum: “økning i omfanget av hasjrøyking på ungdomsskoler i Bærum”

Budstikka, 4. november 2021

Det er veldig enkelt å få tak i

Budstikka skriver at det i fjor var “en økning i omfanget av hasjrøyking på ungdomsskoler i Bærum” og at på “videregående skoler i kommunen er andelen som har røykt hasj betydelig høyere enn resten av landet.”

Elevrådsrepresentantene fra Sandvika sier at de også har merket økt bruk av cannabis på fester de senere årene. “Det er veldig enkelt å få tak i”, hevder en elevrådsrepresentant på Sandvika videregående skole.

Lederen for politiets ungdomspatrulje i Asker og Bærum uttaler til avisa: “Det er til og med noen som tror det er blitt lov, så her er det en del opplysningsarbeid som må til for å få klarhet i dette. Men det er ikke bare rusreformen som har påvirket dette. Vi ser gjennom de siste årene at det er blitt en økende sosial aksept å bruke cannabis“.

 

Troms: “Ungdom helt ned til godt under strafferettslig lavalder som er involvert”

Nye Troms, 29. oktober 2021

ungdom helt ned til godt under strafferettslig lavalder som er involvert

Politioverbetjent Katrine Grimnes forteller til avisa at “politiet har gjort beslag av narkotika i flere bygdelag i Midt-Troms” og at “det er ungdom helt ned til godt under strafferettslig lavalder som er involvert.”

“Nå er vi mest opptatt i å få tak i foreldregenerasjonen slik at de blir klar over hva som skjer i ungdomsmiljøer rundt om”, fortsetter hun. 

En annen representant for politiet som arbeider med forebyggende etterretning, uttaler at de “er bekymret for utstrakt rusbruk blant ungdommen, og politiet er også blitt forulempet av ungdom i alderen fra 13-18 år på fester den siste tiden.”

Avisa skriver videre at stoffene som er beslaglagt, sannsynligvis er kjøpt på nettet, og at “politiet ber foreldre og foresatte prøve å se om det er unormal pengebruk blant egne ungdommer” og “være observant på eventuelle transaksjoner som kan virke mistenkelig.”

 

Vennesla: “Store rusproblemer”

Vennesla Tidende, 2. november 2021

Elever i en klasse ved Vennesla ungdomsskole sier de vet at stoffmisbruk blant ungdom i lag og forening også er tilstede. Noen hevder sågar at bruk også eksisterer i kristne miljøer. – Mange sier de føler seg fristet til å prøve narkotika, sier en av elevene.

 

Lofoten: “Jenter skjuler ulovlig stoff i bh-ene”

Lofotposten, 29. og 30. oktober 2021

tilgangen på hasj og MDMA er konstant. Det florerer av det her

Politioverbetjent Terje Pedersen ved Svolvær politistasjon uttaler til Lofotposten at de “ser en oppblomstring i tilgang på ulovlige rusmidler” og at “her får man kjøpt alt fra hasj, amfetamin, kokain og MDMA.

Videre forteller han at det er en “kjensgjerning i Vågan at elever på ungdomstrinnet i skolen har tilgang på alkohol, hjemmebrent, hasj, ecstasy, amfetamin, kokain og MDMA”. Spesielt er “tilgangen på hasj og MDMA konstant. Det florerer av det her.”

Ifølge Pedersen skjuler jentene gjerne de ulovlige rusmidlene i BH-en, mens andre bruker snusbokser.

barn og ungdommer får tilbud om penger for ADHD-medisinen sin

Avslutningsvis kommer han med en oppfordring til foreldre: “Det er ingen tvil om at noen foreldre rett og slett ikke har peiling på hva ungdommen gjør når de er ute. Hvor er de, og hva gjør de? Noen foreldre tør ikke ta kampen på hjemmebane, men det må de gjøre. De kan ikke være redde for å gjøre seg upopulære. Den kampen må de tørre å ta – for ungene sine.”

Lofotposten har og snakket med barne- og ungdomsarbeider i Vågan, Berit Benjaminsen, som bekrefter at “det er mye dop i omløp blant ungdom” og at “det er en skremmende utvikling”. Hun kan fortelle om “at de har sett at noe dop er kamuflert som godteri formet som colaflasker”, og at “barn og ungdommer får tilbud om penger for ADHD-medisinen sin, som inneholder et amfetaminlignende stoff.”

 

 

Bergen: “gummibjørner, snop, kjeks og is med narkotika i”

Bergens Tidende, 29. oktober 2021

titusener av gummibjørner, snop, kjeks og is med narkotika i

BT melder om at en 25 år gammel bergenser er tiltalt for hallikvirksomhet, menneskehandel, grovt ran og å ha solgt store mengder narkotika.

Ifølge tiltalen skal han ha  “bestilt produksjon av titusener av gummibjørner, snop, kjeks og is med narkotika i”.

“Dette er narkotika bevisst designet for tenåringer. At han brukte Snapchat til formidling viste at han hadde bredt nedslagsfelt mot unge mennesker”, ifølge politiet.

 

 

Nordfjord: “mykje rus på Eid”

Fjordabladet, 5. november 2021

“Ikkje berre tobakk og alkohol, men også narkotiske stoff. Vi må vakne opp og ikkje vere naive!” uttaler leder for Eid Håndball til Fjordabladet den 5. november.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com