fbpx

Norske lokalaviser: narkotikabruk blant mindreårige normaliseres

Norske lokalaviser: narkotikabruk blant mindreårige normaliseres

Noen avisklipp fra de første dagene i mars som viser at normaliseringen av narkotikabruk blant mindreårige fortsetter uforstyrret.

Elverum

kokainbruk på ungdomsfester i kommunen

Politikerne i Elverum er svært bekymret over kokainbruken blant ungdom, skriver Østlendingen den 4. mars. – Situasjonen er bekymringsfull, uttaler Yngve Sætre fra Høyre til avisa, og sikter til avisoppslag om kokainbruk på ungdomsfester i kommunen og omsetning av narkotika blant ungdom helt ned til 14 år.

– Hele samfunnet må trå til og løfte i flokk. En enkelt aktør klarer ikke å rydde opp i dette alene, påpeker Sætre. – Forebygging bevisstgjøring og holdninger mot rusbruk blant unge er helt sentralt.

 

Gjerstad

Aust Agder Blad skriver den 3. mars om foreldre som er bekymret over narkotikabruken blant ungdom i bygda. Kai-Over Sandåker fra Senterpartiet forteller om foreldre som er engstelige for å sende ungdommene sine ut, og har bedt kommuneledelsen om en oppdatering om arbeidet for å forebygge rus blant ungdom. Avisa erfarer at “ungdommer helt ned i ungdomskolealder blir tilbudt narkotika på fester”.

Politistasjonssjef Odd Holum har tidligere uttalt til avisa at politiet “jobber mindre forebyggende og ikke prioriterer narkotikabruk i mindre mengder”.

 

Trondheim

I Trondheim forteller stortingspolitiker Maren Grøthe fra Senterpartiet til  Adresseavisen den 3. mars at “det er aksept for tyngre rusmidler blant unge. Da har det gått for langt.”

Narkotika kommer nærmere og nærmere ungdommer

– Akkurat nå kan det oppleves som om ingen tar ansvar. Politiet har mistet sine virkemidler.

– Når mange tenker på noe ulovlig som helt normalt, blir jeg bekymret. Narkotika kommer nærmere og nærmere ungdommer. Køen til do på utesteder er full av folk som skal inn å ruse seg. Da må vi tenke oss om.

– Jeg ønsker meg ikke et samfunn som flyter over av narkotika. Det tror jeg ikke foreldre ønsker seg heller. Og aller minst ungdommene selv! Det er jo dem som til slkutt taper.

 

Drammen

Drammens Tidende skriver den 3. mars at “politiet sier de ikke har kontroll på narkotikaomsetningen i byen og en bekymret for hvor mange voldssaker som har sitt utspring i narkotika”. Politistasjonssjef Øyvind Aas viser til nedgangen i narkotikasaker de siste par årene siden bruk og kjøp ikke lenger skal straffeforfølges, og at dette har resultert i at politiet mister mer av oversikten over narkotikamiljøene.

– Vi er bekymret når vi ser hvor mange alvorlige voldssaker som har utspring i narkotika. Blant annet i forbindelse med penger, salg og kampen om markedene. Det er mye penger på spill, og det er ofte store og tunge organiserte kriminelle organisasjoner som står bak.

Drammens Tidende har også snakket med spesialsykepleier Line Gjerdahl ved Rådgivende enhet for russaker i Drammen kommune. Hun forteller at enheten skal gjennomføre samtale med de som politi og påtale har pålagt oppmøte hos dem.

– Rådgivende enhet har ikke mottatt noen saker om personer som er ilagt møteplikt, kan hun fortelle til avisa.

 

Tønsberg

Kokain er veldig lett å få tak i via Snapchat og andre sosiale medier

– Kokain er veldig lett å få tak i via Snapchat og andre sosiale medier, kan to elever ved en ungdomsskole fortelle Tønsberg Blad den 1. mars.

En far til to rusavhengige barn (nå myndige) bekrefter overfor avisa i samme reportasje hvor lett det er å få tak i, og hvor lett det er for ungdommene å holdet det skjult for foreldrene.

Han kan også fortelle om hvordan han har oppsøkt barnas langere for å betale narkogjeld, for å forhindre at familiemedlemmer skulle bli utsatt for vold (“når de truer med å gå på familien, da begynner det å bli kritisk å ta tak i det”).

– Jeg spurte hvor vi kunne møtes, og da svarte han at jeg bare kunne sette det inn på en bankkonto. “I all verden, er det så lett”, spurte jeg. “Ja, politiet er helt fraværende”, svarte langeren.

 

Se også

Hjertespesialist har behandlet flere ungdommer i Arendal etter kokainbruk

Agderposten bringer i dag en reportasje fra et stort foreldremøte i Arendal kulturhus tirsdag kveld om kokain og voldstrusler i vanlige3 ungdomsmiljøer i byen. 

Økende narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden

Lokalavisene fortsetter å dekke den økende utbredelsen av narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden. I helgen hadde tre aviser snakket med én russepresident, seks 3.klasseelever og én ruskonsulent.

Norske lokalaviser: narkotikabruk blant mindreårige normaliseres

Noen avisklipp fra de første dagene i mars som viser at normaliseringen av narkotikabruk blant mindreårige fortsetter uforstyrret. Elverum Politikerne i Elverum er svært bekymret over kokainbruken blant ungdom, skriver Østlendingen den 4. mars. – Situasjonen er bekymringsfull, uttaler Yngve Sætre fra Høyre til avisa,…

“Mari”, mor til rusavhengig tenåring: “absurd å se hvordan barn og unge dras inn i rus og kriminalitet”

Agderposten forteller den 25. februar i reportasjen Den digitale dophandelen på Snapchat: – Her får du dop på sølvfat den sterke historien om “Mari” som er mor til en rusavhengig tenåring.

Fra Sande til Sandnes: Salg og bruk av narkotika på ungdomsskoler

Sande avis skriver den 22. februar om at det sniffes kokain på toalettene i friminuttene ved en ungdomsskole i bygda. Avisa har hørt tilsvarende historier fra flere foreldre, uavhengig av hverandre.

 

 

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com