fbpx

Nytt dataangrep mot Narkotikapolitikk.no politianmeldt

Nytt dataangrep mot Narkotikapolitikk.no politianmeldt

Som våre lesere er kjent med, så utsettes Narkotikapolitikk.no for årlige dataangrep fra personer som misliker vårt budskap. Den 26.mars skjedde det igjen, og målet var vår underskriftskampanje Mobilisering mot Narkotika.

Narkotikapolitikk.no har siden 2019 samlet inn 3697 underskrifter på vårt opprop til stortingspolitikerne om en kraftig satsing på informasjon om narkotika rettet mot ungdom på nett og i skolen (slik Stoltenberg-utvalget foreslo for over 10 år siden). 

De første 3200 underskriftene ble overlevert medlemmene i Stortingets helse- og omsorgskomité i mars 2020. På bildet er det Arbeiderpartiets Tellef Inge Mørland som mottar de to kompendiene med signaturer. 

Den 22. mars i år relanserte vi det samme oppropet på en side med ny grafisk design og med ny teknisk løsning for registrering av underskrifter. De tidligere innsamlede underskriftene var representert med dummydata i databasen slik at telleren ville vise korrekt antall signaturer. 

Den 26. mars ble vi så utsatt for et datatyveri der ukjente gjerningspersoner hentet ut fra databasen de 26 underskriftene som var kommet inn på de fire dagene. 

Natt til 27. mars ble det så lansert et dataangrep mot databasen som lyktes med å fylle den med 8000 falske underskrifter over de kommende timene. Dette var dels signaturer med obskøne ord, og dels fiktive, vanlige navn med epostadresser som @politiet.no, @nnpf.no, @iogt.no, @arbeiderpartiet.no, @senterpartiet.no og frp.no. Altså organisasjoner som ikke deler disse aktivistenes ønske om normalisering av narkotikabruk. 

Dataangrepet er nå politianmeldt.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com