fbpx

Økt cannabisbruk i USA, men nedgang blant de yngste

Økt cannabisbruk i USA, men nedgang blant de yngste

Cannabisbruken i USA fortsetter å øke. Det viser nye tall fra den nasjonale NSDUH-studien. Men i den yngste aldersgruppen (12-17 år) faller forbruket.

8,6 prosent av USAs befolkning var regelmessige cannabisbrukere i 2016, i følge studien. Det er en liten, men signifikant økning fra 2015. Blant ungdom under 18 år er det imidlertid en signifikant nedgang fra 7,2 prosent til 6,75 prosent.

 

Den største økningen i regelmessig bruk skjer i aldersgruppen 18-24 år. I overkant av 20 prosent av unge amerikanere bruker cannabis jevnlig.

 

Stabilt høyt i Colorado, men ungdomsbruken går ned

2016-undersøkelsen viser ingen signifikant endring i cannabisbruken i Colorado. Andelen regelmessige brukere er fortsatt 85 prosent over landsgjennomsnittet, men Colorado må se seg slått av legaliseringsstatene Alaska og Vermont.

 

Også i Colorado er det en signifikant nedgang i aldersgruppen 12-17 år. Dette er andre år på rad at NSDUH-undersøkelsen viser en nedgang i denne gruppen. Rundt 9 prosent av skoleungdom i Colorado bruker cannabis jevnlig. Til tross for nedgangen er dette fortsatt 34,5 prosent høyere enn landsgjennomsnittet.

 

Økning i legaliseringsstatene

Både Alaska, District of Columbia og Oregon har opplevd en statistisk signifikant økning i cannabisbruk. Også i Washington er det en økning, men endringen er innenfor feilmarginene.

 

Tre av fire legaliseringsstater opplever økt bruk i aldersgruppen 18-25 år, mens det ikke er noen signifikante endringer blant ungdom under 18 år.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com