fbpx

Omfattende misbruk av reseptbelagte medisiner i Storbritannia

Omfattende misbruk av reseptbelagte medisiner i Storbritannia

The Telegraph skriver i denne artikkelen om den første store undersøkelsen av misbruk av reseptbelagte medisiner i Europa.

 

USA opplever nå en heroinepidemi som er utløst av en kraftig vekst i foreskriving av opioider som smertestillende medisin: 79 millioner resepter på opioider ble forskrevet i 1992 mens det i 2012 ble utskrevet hele 217 millioner. Mange av disse brukerne utvikler avhengighet, og ender opp med å bruke heroin som kan være både rimeligere og enklere tilgjengelig. Det anslås at 20% av den amerikanske befolkningen over 12 år misbruker reseptbelagte, smertestillende midler.

 

Undersøkelsen som refereres til i artikkelen, indikerer nå at denne utviklingen også er kommet til Europa. 10% av den britiske befolkningen misbruker reseptbelagt medisin med stimulerende effekt, som for eksempel Ritalin og ulike amfetaminer. Reseptbelagte smertestillende midler, som derimot har en beroligende effekt, misbrukes av 14,6% av britene. På dette området overgås de i Europa kun av Spania der 18,3% av befolkningen misbruker smertestillende, reseptbelagte midler.

 

 

Previously it was thought that the prescription drug epidemic was limited to the United States, but this study shows that the epidemic extends well beyond the US.

– Dr Scott Novak, Biomed Central research institute

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com