fbpx

Elver i Oregon tørker ut på grunn av illegale cannabisfarmer

Elver i Oregon tørker ut på grunn av illegale cannabisfarmer

Delstaten Oregon som ligger mellom California og Washington på den amerikanske vestkysten, legaliserte produksjon og bruk av cannabis for rekreasjonsbruk i 2015. Nå opplever de en eksplosiv økning i illegale cannabisfarmer med tilhørende alvorlige miljøkonsekvenser.

Mail Tribune melder for eksempel at i en politioperasjon mot én enkel cannabisfarm i Josephine county i den sørlige del av Oregon i august, ble det funnet 373 drivhus, 72 000 cannabisplanter, 3000 kg ferdig prosessert cannabis – og “flere hundre arbeidere”.

På én farm ble det funnet 373 drivhus og “flere hundre” arbeidere som levde under slavelignende forhold

Arbeiderne bodde i containere og i telt, brukte pappkartonger som madrasser, og bad og toaletter hadde ikke innlagt vann. Mange av arbeiderne kom fra Mexico, og ingen av dem ønsker å anmelde arbeidsforholdene på grunn av frykt for represalier mot seg selv eller familie. Avisen bruker begrepet narkoslaveri om arbeidsforholdet, da det er grunn til å tro at de fleste ikke fikk betalt og ble holdt mot sin vilje.

Sheriff i Josephine county, Dave Daniel, uttaler til Washington Post at det trolig er flere hundre slike illegale farmer bare i hans county. og at mange av disse er finansiert av “utenlandske aktører” (sannsynligvis i hovedsak meksikanske karteller, vår kommentar).

Disse illegale cannabisfarmene har ifølge sheriff Daniel katastrofale konsekvenser for vannforsyningen i regionen. Flere elver har tørket helt inn tidligere enn vanlig, og grunnvannet er synkende.

Washington Post: “den senere tids eksplosjon av store illegale cannabisfarmer har sjokkert innbyggerne”

– Det er rett og slett vanntyveri, uttaler sheriffen, og referer overfor avisa en rekke eksempler på hvordan illegale cannabisfarmer har stjålet vann fra elveløp med omfattende pumpesystemer som har ført til at elvene har tørket inn.

Avisa skriver videre at “den senere tids eksplosjon av store illegale cannabisfarmer har sjokkert innbyggerne”. En nabo uttaler at “med de illegale, er det ingen kontroll. De bare stjeler vannet fra resten av oss, noe som fører til at vi må bruke tusenvis av dollar på å bore dypere brønner”.

 

Se også

Stor operasjon mot 500 kartelldrevne cannabisplantasjer i Los Angeles County

I ørkenen Antelope Valley i Los Angeles County ble det i juni utført en massiv politioperasjon for å stenge de 500 ulovlige cannabisplantasjene på stedet. Antallet hadde økt fra 150 plantasjer i 2020. Ifølge sheriff Alex Villanueva i L.A. County tilhørte de fleste av disse…

Meksikanske karteller satser på illegale cannabisfarmer i California

Calaveras county har ifølge en reportasje i Newsweek 740 cannabisfarmer som så langt har produsert “medisinsk cannabis”. Myndighetene i kommunen anslår imidlertid at det i tillegg finnes mellom 700 og 1500 illegale cannabisfarmer.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com