fbpx

Politi og medier om advokatdrapet: Nederland forvandles til en narkostat

Politi og medier om advokatdrapet: Nederland forvandles til en narkostat

Den 18. september ble forsvarsadvokaten Derk Wiersum skutt ned og drept utenfor sitt hjem i Amsterdam. Årsaken antas å være hans rolle i opprullingen av en serie drap begått av et nettverk kokainsmuglere. 

200 tonn kokain (ca. 20% av verdensproduksjonen) lyktes å komme inn i landet i 2018

Wiersum forsvarte Nabil Bakkali som var påtalemyndighetens hovedvitne i en sak mot 16 menn i en kokainsmuglerliga som er tiltalt for 5 drap i perioden 2015 til 2017. Bakkalis bror ble myrdet kort tid etter at han ble utpekt som vitne i saken.

– Dette er bekreftelsen på at vi lever i en narkostat, uttaler Jan Struijs i den nederlandske politiforeningen, NPB. Algemeen Dagblad skriver at “politi og representanter for rettsvesenet er prisgitt en narkostat som myndighetene ikke har noen kontroll over” og at “underverdenen har nå styrket sitt grep om ‘oververdenen'”.

Se forrige ukes rapport om narkokriminaliteten i Nederland

Rapport: Amsterdam ute av stand til å håndtere narkokriminaliteten

En ny rapport hevder at Amsterdam har et stort og alvorlig problem med vold og korrupsjon som følge av byens narkotikamarked.

Andre nederlandske medier har sammenlignet drapet med mordene på dommere i mafiasaker i Italia på 90-tallet, eller Colombia under Pablo Escobars narkoterrorisme.

The Guardian siterer NRC Handelsblads kommentarer til drapet. Avisen hevder at Nederland har vært naive i sin tilnærming til narkotika, og at landet har blitt “logistikksenteret for kokain i Vest-Europa”. 70 tonn kokain ble beslaglagt i havnene i Rotterdam og Antwerpen i 2018, noe som indikerer at rundt 200 tonn (ca. 20% av verdensproduksjonen det året) lyktes å komme inn i landet. Et slikt volum anslås å ha en verdi på 50 milliarder kroner.

– Enkelt sagt, skriver avisen, så kan slike penger kjøpe hva som helst – biler og fine hus, men også leiemordere og korrupte offentlige tjenestemenn.

Se også

Antwerpens ordfører: Uunngåelig at kokain korrumperer lokalpolitikken

Ordfører Bart De Wever i Antwerpen uttaler til avisen De Morgen at inntektene fra kokaintrafikken gjennom havnen er så enorme at korrupsjon av lokalpolitikken er uunngåelig. 

Rapport: Nederland i ferd med å bli en narkostat

Nederland i ferd med å bli en narkostat. Ofre tør ikke rapportere kriminalitet og gjenger får operere fritt.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com