fbpx

Profilert nederlandsk krimreporter skutt på åpen gate

Profilert nederlandsk krimreporter skutt på åpen gate

Den kjente nederlandske kriminalreporteren Peter de Vries ble i går skutt i det han kom ut av TV-selskapet RTLs lokaler i Amsterdam sentrum. Fem skudd skal ha blitt avfyrt, og et av disse traff ham i hodet. Han ble umiddelbart fraktet til sykehus der han fremdeles “kjemper for sitt liv” ifølge CNN. To menn skal ha blitt pågrepet mistenkt for attentatet.

Peter de Vries er berømt i Nederland for sin undersøkende journalistikk om den kriminelle underverden. Flere medier retter mistanken mot mafialederen Ridouan Taghi som i øyeblikket står for retten i Nederland tiltalt for narkotikatrafikk og drap. De Vries hadde den siste tiden fungert som rådgiver for hovedvitet mot Taghi, en person kun kjent i mediene som Nabil B.

Den forrige advokaten til Nabil B., Derk Wiersum, ble myrdet i et attentat i Amsterdam i september 2019

Den forrige advokaten til Nabil B., Derk Wiersum, ble myrdet i et attentat i Amsterdam i september 2019 (som vi omtalte her). Hans bror Reduan ble myrdet i mars 2018, en uke etter at det ble kjent at Nabil B. ville vitne i saken mot Taghi.

Mistanken mot Taghi styrkes ytterligere av at de Vries i mai 2019 uttalte at han sto på toppen av drapslisten til nettopp Ridouan Taghi. Dette ifølge informasjon han hadde fått fra nederlandske myndigheter om at Taghi hadde betalt en leiemorder for å ta ham av dage.

Gruppen Taghi representerer skal også ha stått bak drapet på krimbloggeren Martin Kok i 2016 og angrepet mot De Telegraaf sine lokaler i 2018.

Nabil B. trakk seg imidlertid som vitne i saken allerede i slutten av mai, men attentatet trenger ikke være knyttet til en konkret sak. Narkotrafikantene utfører også slike operasjoner som terror for å skremme andre i den aktuelle samfunnsektoren fra å utføre tilsvarende oppgaver. Se mer om narkotrafikantenes strategier for å sikre sine aktiviteter i denne reportasjen.

Narkotikatrafikk og territoriell kontroll

Se vår reportasje her om hvordan narkotikatrafikanter benytter vold og korrupsjon overfor en rekke sentrale samfunnsinstitusjoner for å sikre seg best mulig arbeidsbetingelser.

Se også

Politi og medier om advokatdrapet: Nederland forvandles til en narkostat

Den 18. september ble forsvarsadvokaten Derk Wiersum skutt ned og drept utenfor sitt hjem i Amsterdam. Årsaken antas å være hans rolle i opprullingen av en serie drap begått av et nettverk kokainsmuglere. 

Rapport: Amsterdam ute av stand til å håndtere narkokriminaliteten

En ny rapport hevder at Amsterdam har et stort og alvorlig problem med vold og korrupsjon som følge av byens narkotikamarked.

Rapport: Nederland i ferd med å bli en narkostat

Nederland i ferd med å bli en narkostat. Ofre tør ikke rapportere kriminalitet og gjenger får operere fritt.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com