fbpx

Rapport: Amsterdam ute av stand til å håndtere narkokriminaliteten

Rapport: Amsterdam ute av stand til å håndtere narkokriminaliteten

En ny rapport hevder at Amsterdam har et stort og alvorlig problem med vold og korrupsjon som følge av byens narkotikamarked.

I rapporten The Other Side of Amsterdam som er bestilt av Amsterdam kommune, heter det at “Amsterdam har latt det være fritt frem for en broket bande av narkokriminelle, svindlere og parasitter, mellommenn og utpressere, tvilsomme notariuser og eiendomsmeglere.”

Selv om cannabis er ulovlig i Amsterdam, har byen sett gjennom fingrene med de såkalte “coffee shops” der cannabis selges og brukes. Tilsvarende har også politiet latt være å reagere på besittelse og andre mindre cannabisrelaterte lovbrudd på grunn av omfattende sosial aksept.

Men ifølge denne rapporten har denne praksisen også bredt seg til andre, tyngre, narkotiske stoffer.

Mens 21% av Amsterdams befolkning oppgir å ha brukt cannabis i løpet av det siste året, er det hele 17% som oppgir å ha brukt tyngre stoffer som kokain.

Rapporten hevder at narkotika har vært et lavt prioritert felt for Amsterdams politi i flere tiår, hvor bare gjengdrap har fått oppmerksomhet. Og fokuset har vært på individuelle saker og ikke de underliggende strukturene.

Pengene hvitvaskes blant annet i eiendomsmarkedet og i utelivsbransjen

Rapporten søker nettopp å belyse disse strukturene. På toppen sitter mafialedere som gjerne ikke holder til i Amsterdam, som håver inn enorme summer. Disse rekrutterer “unge menn med lav IQ som ‘ønsker å høre til’ til å utføre oppgavene“, som blant annet inkluderer drap på bestilling.

Pengene hvitvaskes ifølge rapporten blant annet i eiendomsmarkedet og i utelivsbransjen. Av 337 nye barer og cafeer som ble etablert i Amsterdam i fjor, hadde 50% tatt opp private lån. 35% av disse långiverne hadde kriminelt rulleblad.

 

Se også

Antwerpens ordfører: Uunngåelig at kokain korrumperer lokalpolitikken

Ordfører Bart De Wever i Antwerpen uttaler til avisen De Morgen at inntektene fra kokaintrafikken gjennom havnen er så enorme at korrupsjon av lokalpolitikken er uunngåelig. 

Rapport: Nederland i ferd med å bli en narkostat

Nederland i ferd med å bli en narkostat. Ofre tør ikke rapportere kriminalitet og gjenger får operere fritt.

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com