fbpx

Rapport: Nederland i ferd med å bli en narkostat

Rapport: Nederland i ferd med å bli en narkostat

Nederland i ferd med å bli en narkostat. Ofre tør ikke rapportere kriminalitet og gjenger får operere fritt.

 

Rapporten anslår at 3,5 millioner årlige forbrytelser ikke blir anmeldt

The Guardian omtaler i denne artikkelen en rapport fra Det nederlandske politiforbundet, der det advares om økende kriminalisering av det nederlandske samfunnet. På tross av at offisielle tall viser en nedgående trend, peker rapportforfatterne på at mange ofre har sluttet å anmelde kriminalitet og at organisert kriminalitet får operere fritt. Mens antallet registrerte forbrytelser har sunket til under 1 million de siste årene, anslår rapporten at 3,5 millioner årlige forbrytelser ikke blir anmeldt.

 

Politiet observerer at småkriminelle utvikler seg til velstående entreprenører innen blant annet eiendom og uteliv. «Nederland oppfyller mange av karakteristikaene for en narkostat. Etterforskerne ser en parallell økonomi utvikle seg» heter det i rapporten som er basert på intervjuer med 400 politietterforskere.

 

Bakgrunnen for utviklingen kan være de facto legaliseringen av cannabissalg i de såkalte coffee shops samt den legale status prostitusjon har i Nederland. Dette kan ha bidratt til å gjøre landet til et senter for organisert kriminalitet.

 

Amsterdams politisjef antyder at hans styrker bruker 60-70% av sin tid på gjengrelaterte likvideringer

Størstedelen av ecstasy (MDMA) som konsumeres i Europa og USA kommer fra laboratorier sør i Nederland. Halvparten av kokainet som konsumeres iEuropa kommer ifølge Europol gjennom havnen Rotterdam.
Også Amsterdams borgermester advarte denne måneden om vekst i organisert kriminalitet og en endring i retning av mer usynlig kriminalitet i marginaliserte nabolag utenfor myndighetenes kontroll.

 

Amsterdams politisjef Pieter-Jaap Aalsberg antydet at hans styrker bruker 60-70% av sin tid på gjengrelaterte likvideringer. En likvidering kan nå fås utført for ned i 3000 euro.

 

«På 80 og 90-tallet kom leiemordere hit for å utføre bestilte drap for 50 000 euro. De senere årene utføres det av gutter fra Amsterdam.»

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com