fbpx

Ringerikes blad: Unge får narkotika servert på mobilen

Ringerikes blad: Unge får narkotika servert på mobilen

Ringerikes Blad tar i en reportasje for seg det økende salget av narkotika i regionen over Snapchat, med ungdommer både som selgere og kunder:

“På skolen får de gode karakterer og på fritida har de mange venner. På Snapchat selger og kjøper de narkotika for enorme summer.”

De får narkotika nærmest servert på mobilen, til slutt blir det så normalt at de gjerne glemmer hvor farlig det er

En av selgerne som nylig er ferdig med videregående, har solgt narkotika i det sosiale mediet over flere år, og uttaler til avisa:

“En dag skal jeg ta utdannelse og få meg jobb. Akkurat nå selger jeg cannabis på Snapchat.”

 

En 19 år gammel kvinne som er en av kundene, forteller at hun begynte for at alle andre gjorde det:

“- Det var liksom helt normalt, forteller hun.

Da hun var 14 ble hun lagt til av flere snapchatkontoer som tilbød hasj. Etterhvert ble hun så nysgjerrig at hun ville teste det ut selv.”

 

Leder for forebyggende avdeling i Ullensaker lensmannsdistrikt, Anne- Kathrine Hofseth Gundersen, kommenterer i reportasjen at politiet “ser en voksende liberal holdning blant unge, hvor narkotikabruk blir normalisert. Det er til stor bekymring. […] De får narkotika nærmest servert på mobilen, til slutt blir det så normalt at de gjerne glemmer hvor farlig det er.”

 

Se også

Jærbladet: «Ungdom tror at hasj er lov»

Jærbladet melder i dag at det har blitt en større aksept for narkotika blant unge i regionen de siste årene.

Russelåter i Follo stappfulle av narkotikareferanser

Østlandets Blad melder den 17. april at flere av låtene til bussene i årets russekull er fulle av narkotikareferanser. I en av låtene til bussen Rockford nevnes marihuana, MDMA og kokain hele 18 ganger.

Aviser over hele landet rapporterer om at narkotika blir vanligere blant ungdom

Vi har igjen sakset avisklipp fra den siste uken om ungdom og rus. Aksepten for narkotika blant ungdom fortsetter å øke over hele landet. De første undersøkelsene som dokumenterer denne utviklingen begynner også å komme; Folkehelseinstituttet sine tall som kom denne uken, viser for eksempel…

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com