fbpx

“Samtlige av mine tidligere venner og bekjente som begikk selvmord før fylte 30 år hadde brukt cannabis og ecstacy”

“Samtlige av mine tidligere venner og bekjente som begikk selvmord før fylte 30 år hadde brukt cannabis og ecstacy”

Som Universitas omtalte i en reportasje nylig, har MDMA (Ecstasy) igjen blitt et populært partydop i Norge de senere årene, og det har et rykte som et “ufarlig” dop.

 

Forsker ved ved Folkehelseinstituttet, Marit Edland-Gryt, uttaler i reportasjen at hennes forskning viser at brukerne av MDMA er av alle samfunnslag, og at den avslappede holdningen til dopet overrasker henne.

 

– «Siden andre tar det, kan jeg like gjerne også prøve», var ofte tankegangen til brukerne.

 

Ikke alle brukerne er enige i dette. På bloggen Legalisering? Synsing og fakta om hasj, fleinsopp, LSD og MDMA skriver bloggeren om egne erfaringer med stoffet – som avviker sterkt fra holdningen som gjør seg gjeldende hos brukerne Edland-Gryt har intervjuet:

 

Ingen av de jeg tok «Emma» sammen med opplevde det som et harmløst rusmiddel. Mange fikk psykiske problemer i etterkant. Flere ble innlagt. Noen kom seg aldri ordentlig på beina igjen.

Og ikke bare det:

 

Samtlige av mine tidligere venner og bekjente som begikk selvmord før fylte 30 år hadde brukt cannabis og ecstacy. To av dem hadde også prøvd LSD og fleinsopp. Ingen av dem slet i ungdomsårene før flørtingen med ulovlig rus

Se hele blogginnlegget her: https://legalisering.wordpress.com/2016/05/16/emma-et-farlig-bekjentskap/

 

Narkotikapolitikk.no kjenner bloggerens identitet, og kan opplyse om at vedkommende, i tillegg til brukererfaring, også har høyere naturvitenskaplig utdanning med relevans for temaet.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com