fbpx

San Francisco suspenderer avgifter på cannabis

San Francisco suspenderer avgifter på cannabis

San Francisco vedtok i forrige uke å suspendere avgiften på cannabisomsetning, the Cannabis Business Tax, som skulle innføres 1. januar 2022.

Bruttosalget til cannabisbutikker skulle egentlig beskattes med mellom 1 og 5 prosent, men byen har vedtatt å utsette denne avgiften i alle fall ett år for å styrke de legale cannabisbutikkene sin evne til å konkurrere med det illegale markedet.

dessverre blomstrer det illegale markedet ved å underby prisene de legale virksomhetene tar

Supervisor i San Francisco, Rafael Mandelman, uttaler i sakens anledning at “dessverre blomstrer det illegale markedet ved å underby prisene de legale virksomhetene tar. Det er dårlig for økonomien vår ettersom ulovlige virksomheter ikke betaler skatt, mens de utsetter arbeidere for farlige forhold og forbrukere for farlige produkter. Dette er ikke tidspunktet for å innføre en ny skatt på små bedrifter som nettopp har etablert seg og prøver å konkurrere med ulovlige operatører.”

Mandelman peker videre på at hans etat i samarbeid med ulike instanser og organisasjoner i kommunen vil analysere data om cannabissalget i byen. Målet vil være å presentere et sett med anbefalinger om skattesats og struktur for cannabisutsalgssteder, og legge en ny plan for 2023.

 

Se også

Meksikanske karteller satser på illegale cannabisfarmer i California

Calaveras county har ifølge en reportasje i Newsweek 740 cannabisfarmer som så langt har produsert “medisinsk cannabis”. Myndighetene i kommunen anslår imidlertid at det i tillegg finnes mellom 700 og 1500 illegale cannabisfarmer.

Over to tredeler av cannabisbutikkene i Los Angeles er illegale

California åpnet fra årsskiftet opp for salg av rekreasjonell cannabis. I Los Angeles er det tildelt lisenser for cannabissalg til 100 butikker. Byens politi anslår imidlertid at det er mellom 200 og 300 butikker som driver illegalt cannabissalg.

Cannabisprodusentene i Alaska krever lavere avgifter

Tilhengerne av legaliseringen av cannabis i Alaska foreslo for å vinne støtte for sin sak blant velgerne, en skatt på 800 dollar per halvkilo som produsentene skulle betale, på tross av at de ifølge Chicago Sun visste at dette ikke ville fungere over tid.

Legale cannabisselgere i California er aktive i det svarte markedet

For hver dollar som ble brukt i Californias legale cannabismarked i 2018 ble 7 dollar brukt i det illegale, skriver The Orange County Register i denne reportasjen. 

Å stenge illegale cannabisbutikker i California er som å spille “whack-a-mole”

Hundrevis av illegale cannabisfarmer i nordlige California leverer til hundrevis av illegale utsalgssteder i den sørlige del av delstaten. Det svarte markedet lever ikke bare i beste velgående, men det har mange steder økt.

6 av 10 cannabisbutikker i Los Angeles er illegale

CNBC har besøkt 10 av de illegale cannabisutsalgsstedene i Los Angeles med skjult kamera. I motsetning til de legale utsalgsstedene, tilbys her muligheten for å innta cannabis i butikken, her tilbys gratis cannabis mot en positiv anmeldelse på Weedmaps.com, her holdes åpent etter den obligatoriske…

Stor operasjon mot 500 kartelldrevne cannabisplantasjer i Los Angeles County

I ørkenen Antelope Valley i Los Angeles County ble det i juni utført en massiv politioperasjon for å stenge de 500 ulovlige cannabisplantasjene på stedet. Antallet hadde økt fra 150 plantasjer i 2020. Ifølge sheriff Alex Villanueva i L.A. County tilhørte de fleste av disse…

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com