fbpx

Sandefjord: 50 barn ned i 4. klasse involvert i narkotikakriminalitet

Sandefjord: 50 barn ned i 4. klasse involvert i narkotikakriminalitet

Sandefjords blad skriver den 18. mai om det de omtaler som “sjokkerende opplysninger” om hvordan narkotikaleverandørene i byen gjør bruk av barn ned i 4. klasse til kriminelle aktiviteter.

Avisa har intervjuet leder for organisasjonen Make a choice som arbeider med forebygging blant barn og unge voksne, Thore Sebastian Nielsen. Han uttaler at han “vet personlig om barn ned i fjerdeklasse som er involvert i kriminell virksomhet. Det er i hvert fall 50 barn i barneskolealder som er involvert i det uorganiserte kriminelle nettverket i Sandefjord. Og det er ikke bare gutter, det er mange jenter også.”

Se også

Barneombudet i Storbritannia: 50 000 barn slaver for landets narkogjenger

Storbritannias barneombud Anne Longfield uttaler til Daily Mail at tallet på barn som jobber som slaver for narkogjenger rundt i landet kan være så høyt som 50 000. 

“Nå er det blitt en aksept for å selge narkotika til barn og for at barn selger narkotika og våpen”  

Nielsen viser til at mens kriminaliteten i Sandefjord tidligere gjerne var organisert av Hells Angels og A-gjengen, og at disse gruppene hadde visse normer og uskrevne regler: “Blant annet var det off limits å selge narkotika til barn eller å la barn selge narkotika eller våpen. Det ble slått hardt ned på folk som prøvde seg på noe sånt. Slik er det ikke lenger. Nå er det blitt en aksept for å selge narkotika til barn og for at barn selger narkotika og våpen i det uorganiserte kriminelle miljøet i byen.

Nielsen peker videre på at selv om kriminaliteten nå er mer uorganisert, står det mektige bakmenn bak:

Ungdomsgjengene har en lokal eller regional forankring, men de vet ikke at de er en del av kriminelle miljøer som strekker seg til Oslo, Göteborg, København derfra til kartellene i Mexico. Slik sett er den uorganiserte kriminaliteten en del av den organiserte.”

Se også

“Kokainslepp” blant eldre tenåringer i Sandefjord

Sandefjord Blad skriver i en reportasje den 20. februar om kokainbruken blant eldre tenåringer i Sandefjord. 

Ungdommer involveres i voldelig oppgjør om narkotika

Økende bruk av narkotika blant ungdom er bekymringsfullt – av helseårsaker. Men økende bruk blant ungdom vil også nødvendigvis øke problemet med leveransekjedene som kontrolleres med vold og trusler. Her er et lite knippe nyheter fra de siste par ukene om hvordan ungdom trekkes inn…

Rektor ved VGS: “Det har blitt en skremmende aksept for å ruse seg på narkotiske stoffer i alle ungdomsmiljøer”

Vi har igjen klippet litt fra norske lokalaviser om den økende aksepten for narkotikabruk blant norsk ungdom. Her noen sitater fra bekymrede voksne som opplever utviklingen på tett hold, fra de første 10 dagene av april:

Rektor: “Ikke kjøp denne dritten. Jeg ber dere, ha respekt for deres eget liv og helse”

Moss avis rapporterer den 14. mai om en melding rektor Sindre Leuschner Bjerkeseth ved Re Videregående Skole har sendt ut til elevene om narkotikabruken ved skolen, der han blant annet skriver: “Ikke kjøp denne dritten. Jeg ber dere, ha respekt for deres eget liv og…

 

 

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com