fbpx

Stadig høyere andel trafikkdrepte førere i Colorado tester positivt på cannabis

Stadig høyere andel trafikkdrepte førere i Colorado tester positivt på cannabis

I 2017 hadde 21,7% av trafikkdrepte førere i Colorado cannabis i blodet. Tallet er det høyeste noensinne, og har steget jevnt siden legaliseringen av cannabis i delstaten. 

En ny rapport fra RMHIDTA.org tar for seg den siste utviklingen i Colorado etter legaliseringen av medisinsk cannabis i 2009 og rekreasjonell cannabis i 2014.

Fra 2013 til 2017 har antallet cannabisrelaterte trafikkdødsfall økt med 151% mens antall trafikkdødsfall har kun økt med 35% i samme periode. (Cannabisrelatert betyr i denne sammenheng at det er testet positivt på cannabis i blodet, ikke at den omkomne nødvendigvis var beruset eller skyld i ulykken.)

Antallet trafikkdrepte førere som testet positivt på cannabis gikk fra 55 i 2013 til 138 i 2017. Dette utgjør henholdsvis 11,43% og 21,30% av totalt antall trafikkdrepte disse årene, og denne andelen har som en ser økt jevnt.

Rapporten viser til en undersøkelse som viser at 55% av cannabisbrukere tror det er trygt å kjøre selv om man er påvirket av cannabis. 55% av den samme gruppen vedgikk å ha kjørt i cannabispåvirket tilstand de siste 30 dager, og i gjennomsnitt hadde disse kjørt 12 ganger påvirket i løpet av den perioden.

En annen ny undersøkelse har vist at 57% av respondenter som oppgir at de bruker cannabis, bekrefter å ha kjørt bil mindre enn to timer etter å ha inntatt cannabis. De rapporterte å ha gjort dette i gjennomsnitt 11,7 dager per 30-dagers periode. Det tilsvarende tallet som bekrefter ha ha kjørt bil mindre enn to timer etter å ha drukket alkohol er 38% og disse gjorde det i snitt 2,8 ganger over en 30-dagerspeiode.

Ytterligere en studie viser at 70% av 3946 fører som ble tiltalt for kjøing i alkoholpåvirket tilstand i 2016 også fikk påvist cannabis i blodet.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com