fbpx

Stavern: “Du blir ikke inkludert om du ikke driver med narkotika”

Stavern: “Du blir ikke inkludert om du ikke driver med narkotika”

Inger Kristine Grønvold forteller til Østlands-Posten den 16. juli at de aldri har beslaglagt så mye narkotika på Losen Nattklubb som under årets Stavernfestival. I kontrollen i døren er “noen så eplekjekke når de viser snusboksen. Men så ber vi dem om å åpne rom nummer to. Der gjemmer de pakker med kokainhasj og ferdigrulla joints”.

Hun tror årsaken til rekordbeslagene handler om et ønske om å bli inkludert. “Er det noe ungdommer vil, så er det å bli inkludert og sett. Jeg tror det har utvikla seg til at du ikke blir inkludert om du ikke driver med narkotika eller drikker alkohol.”

“Hvis man ikke vil ha, blir man ikke godtatt”

Hun kommenterer videre til Østlands-Posten:

“Jeg jobber med mange fantastiske ungdommer, som har vært russ eller er det snart, og de forteller hvor enkelt narkotika er å få tak i. Det er like lett å få tak i som melk på butikken! De sier også at de ikke har blitt inkludert i russetida hvis de ikke festet og drakk. Hvis man ikke vil ha, blir man ikke godtatt. Det er helt skremmende”

Grønvold påpeker at man ikke alltid ser det på folk om de driver med narkotika: “Man ser liksom for seg en fyr på plata i Oslo, ikke en ung jente i blomsterskjørt.”

Avisa har og snakket med Erica Gutterød Dabe som er SLT-koordinator i Larvik kommune. Hun sier at hun ikke tror alle ungdommer er klar over hvor farlig narkotika kan være:

“Når jeg snakker med ungdom, virker det som at noen tenker det ikke er farlig, og at de har kontroll på det de tar.”

“Når jeg snakker med ungdom, virker det som at noen tenker det ikke er farlig, og at de har kontroll på det de tar. Men hvis man tar MDMA, for eksempel, er det russisk rulett om det går bra eller ikke. Dét blir nok ikke snakket så mye om blant ungdommene – de hører bare at det går fint”.

På spørsmål om hva hun tror utviklingen skyldes, sier hun:

“Det har nok med samfunnsdebatten å gjøre og hvordan politikere snakker om rusreformen blant annet. Vi opplever også at noen ungdommer tror cannabis-produkter er lovlig på grunn av overskriftene i media.”

 

Se også

Hjertespesialist har behandlet flere ungdommer i Arendal etter kokainbruk

Agderposten bringer i dag en reportasje fra et stort foreldremøte i Arendal kulturhus tirsdag kveld om kokain og voldstrusler i vanlige3 ungdomsmiljøer i byen. 

Økende narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden

Lokalavisene fortsetter å dekke den økende utbredelsen av narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden. I helgen hadde tre aviser snakket med én russepresident, seks 3.klasseelever og én ruskonsulent.

Norske lokalaviser: narkotikabruk blant mindreårige normaliseres

Noen avisklipp fra de første dagene i mars som viser at normaliseringen av narkotikabruk blant mindreårige fortsetter uforstyrret.

“Mari”, mor til rusavhengig tenåring: “absurd å se hvordan barn og unge dras inn i rus og kriminalitet”

Agderposten forteller den 25. februar i reportasjen Den digitale dophandelen på Snapchat: – Her får du dop på sølvfat den sterke historien om “Mari” som er mor til en rusavhengig tenåring.

Fra Sande til Sandnes: Salg og bruk av narkotika på ungdomsskoler

Sande avis skriver den 22. februar om at det sniffes kokain på toalettene i friminuttene ved en ungdomsskole i bygda. Avisa har hørt tilsvarende historier fra flere foreldre, uavhengig av hverandre.

Bjørnafjorden kommune: politikere trodde ikke på ungdomsrepresentantene

Bjørnafjorden kommune opplever det samme som hundretalls andre lokalsamfunn gjør landet rundt. Som det heter i Os- & Fusapostens reportasje den 3. februar: “mer åpenlys rusbruk blant ungdom, enklere tilgang på stoff, at barn blir brukt til omsetning av stoff gså ser eksempel på barn som ruser…

Nordstrands Blad: Narkotikabruk normalisert blant ungdom i bydelen

Nordstrands Blad startet den 19. januar en artikkelserie om den økende narkotikabruken blant ungdom i bydelen.

Sandnes: “Ulovlige rusmidler er blitt mer normalisert blant videregående elever”

Sandnesposten har snakket med russepresident og elevrådsleder ved Sandnes VGS om utbredelsen av illegale rusmidler blant ungdom i Sandnes.

Trondheim: Frykter for de unge – det har aldri vært så ille som nå

Adresseavisen har snakket med en rusbruker i Trondheims rusmiljø som kan fortelle at både brukere og selgere blir stadig yngre:

Oppland Arbeiderblad: Ny salgsmetode for narkotika blant ungdom setter politiet sjakk matt

Oppland Arbeiderblad melder den 15. oktober at “skysstasjonene på Lillehammer og Gjøvik pekes ut som viktige knutepunkter for omsetning av piller, hasj og kokain i regionen.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com