fbpx

Storbritannias justisminister: kokainbrukerne har medansvar for gjengvold

Storbritannias justisminister: kokainbrukerne har medansvar for gjengvold

London opplever en blodig gjengkrig. 50 mennesker ble drept bare i første kvartal i år, de fleste av dem med kniv. I fjor ble det registrert 40 000 forbrytelser med kniv involvert, en økning på 22% siden året før.

 

Storbritannias justisminister, David Gauke, tar nå bladet fra munnen, og uttaler ifølge The Telegraph at middelklassemennesker som tar kokain i middagsselskapene bør føle seg ansvarlig for økningen og vold og drap i de indre bydeler.

 

Han uttalte videre at disse menneskene bidro til økt vold og å skade samfunnet ved å kjøpe illegale rusmidler og at de burde føle skyld når de leser om tenåringer som blir knivdrept i Londons gater.

 

Se også: Avhengighet av legemidler øker kraftig i Storbritannia

 

“Den voldelige kriminaliteten vi ser, både innenfor uten utenfor fengslene, er tett knyttet tilnarkotikahandelen”, uttaler justisministeren.

 

David Gaukes utspill kommer etter uttalelser fra minister for sikkerhet, Ben Wallace, om at Storbritannia er i ferd med å bli Europas største konsument av kokain, og Simon Kempton fra det britiske politiet om at det er middelklassen som driver denne epidemien.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com