fbpx

Støtten til cannabislegaliseringen i Canada stuper

Støtten til cannabislegaliseringen i Canada stuper

Støtten i befolkningen til cannabislegaliseringen i Canada stuper. Ingen studier kan påvise at det svarte markedet krymper.

Ifølge reportasjen er det ingen studier som viser at det svarte markedet har blitt redusert som følge av legaliseringen  

Ifølge en reportasje på SVT.se, viser en undersøkelse foretatt av forskere ved Dalhousie University at det nå kun er 50% av kanadierne som støtter fjorårets legalisering av cannabis – mot 69% forut for legaliseringen.

Hovedargumentet for legaliseringen var at forbudet “ikke hadde fungert”, men at det imidlertid har bidratt til å finansiere organisert kriminalitet. Ifølge reportasjen er det ingen studier som viser at det svarte markedet har blitt redusert som følge av legaliseringen; 86% av omsatt cannabis i landet kommer fra illegale leverandører, og prisnivået ligger gjerne 30-35% under de legale utsalgsstedene.

En lege SVT har snakket med, Catherine Brown, hevder at legaliseringen er et “gigantisk folkehelseeksperiment”.

“Som lege føler jeg stor uro. Om legaliseringen skal fungere må vi beskytte ungdommene våre. Så hvorfor tillater vi cannabisbutikker et par minutters gange fra videregående skoler?”

 

Vil legalisering eliminere mafiaen?

Er det slik at “hvis vi legaliserer narkotika, tar vi markedet fra de kriminelle?”

Les vår Vanlige spørsmål-artikkel om det spørsmålet her.

 

Cannabis i Canada

Canada: Legal cannabis 80% dyrere enn på det svarte markedet

En undersøkelse av Statistics Canada viser at gramprisen for cannabis på det svarte markedet var $5,93 i andre kvartal i år. Dette er en reduksjon fra $6,23 i første kvartal.

67% økning i cannabisbruk i Canada siden 2011

Det hevdes iblant at statistikk viser at legalisering av illegale rusmidler ikke fører til økt bruk. Det kan nok ofte stemme; det som avgjør bruken er de fire typer tilgjengelighet: økonomisk, fysisk, sosial og psykologisk.

29% økning i cannabisbruk i Canada etter legaliseringen

Data fra Statistics Canada for første kvartal viser en økning i cannabisbruk på 29% etter legaliseringen. 6% av canadierne bruker cannabis daglig og 4% ukentlig. 

Gratis vareprøver, høy kvalitet, nettsalg og billigere: Den legale cannabisindustrien i Canada sliter

“Businessen har aldri vært bedre for de illegale cannabisleverandørene i Canada.”

“Jeg leverer hjem til deg”. Dealere om cannabislegaliseringen i Canada

The Guardian har i denne reportasjen snakket med to cannabisselgere i Toronto for å se nærmere på mulighetene for at den forestående legaliseringen av cannabis i Canada vil kunne utkonkurrere det svarte markedet.

Undersøkelse: Cannabisbrukere i Canada vil øke med 50% etter legalisering

Forskere basert i Sudbury, Ontario har intervjuet 5000 tilfeldig utvalgte canadiere om sine cannabisvaner og eventuelle planer i forbindelse med den forestående cannabislegalisering neste år i Canada.

 

 

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com