fbpx

Studie: Alkohol- og cannabisbruk påvirker ungdoms fremtidige livskvalitet

Studie: Alkohol- og cannabisbruk påvirker ungdoms fremtidige livskvalitet

Et “vellykket” liv er vanskeligere å oppnå for ungdom som bruker alkohol eller cannabis, viser en ny studie.

Forskere har studert 1165 yngre voksne fra hele USA, de fleste kom fra familier med problemer med alkoholisme.

 

Personene som ble studert besvarte en spørreundersøkelse hvert annet år fra fylte 12 år og frem til alderen 25-34 år.

 

Barna fra familier med alkoholproblemer hadde en debutalder og bruksfrekvens som er typisk for amerikansk skoleungdom, viste studien. Men ettersom de ble eldre skiltes deres veier. De som utviklet avhengighet av alkohol eller cannabis, ellers om brukte det hyppig, avvek tydelig fra de som hovedsaklig holdt seg unna.

 

Du begynner ikke å snakke om alkohol og narkotika med barna når de er 13, 14, 15. Jeg ville begynt å snakke med dem allerede i 6-7 års alderen

Personene i brukergruppen hadde mindre sannsynlighet for å bli gift, gjennomføre en høyere utdanning, holde på en fulltidsjobb og ha en god inntekt.

 

Også ungdommer som brukte substansene uten å utvikle en vane, endte opp med å gjøre det dårligere på disse indikatorene.

 

Selv om studien ikke kan påvise årsaksforhold, uttaler direktør for avdeling ved avhengighetsstudier ved University of Connecticut, Dr. Victor hellesbrock, at han “virkelig tror det er bruken av substansene som er årsaken til problemene”.

 

Dr. Michael Ketteringham ved Staten Island University Hospital uttaler til U.S. News anbefaler foredlre å starte samtalene med barna om alkohol og narkotika tidlig: “Du begynner ikke å snakke om alkohol og narkotika med barna når de er 13, 14, 15 og allerede sannsynligvis har startet med både dette og andre typer risikoadferd. Jeg ville begynt å snakke med dem allerede i 6-7 års alderen.

 

Han tilføyer at foreldre kan bruke hendelser i omgivelsene som barna kan lære av, for eksempel hvis alkohol eller narkotika har gjort at noen har forårsaket en bilulykke, et slagsmål eller fått problemer på skolen.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com