fbpx

Studie: Langvarig eksponering for cannabis gir svekket hukommelse

Studie: Langvarig eksponering for cannabis gir svekket hukommelse

En studie utført av forskere fra University of Lancaster og Universidade de Lisboa og publisert i Journal of Neurochemistry har kastet lys over sammenhengen mellom cannabisbruk og hukommelse. De fant at langvarig bruk av cannabis førte til betydelig svekkelse av hukommelsen. 

 

Studiet baserer seg på forsøk med mus som ble gitt en cannabinoidbasert medisin og som fikk betydelig svekket hukommelse, i den grad at de ikke klarte å skjelne mellom nye og kjente objekter. Hjernescans viste da også at nettopp de deler av hjernen som er involvert i læring, hukommelse og kommunikasjon, var spesielt svekket.

 

Se også: Cannabisbruk blant unge fører til psykotiske symptomer

 

Leder for studien, Ana Sebastião, uttaler at “vårt arbeid viser klart at langvarig inntak av cannabinoider, når det ikke blir brukt for medisinske formål, har en negativ effekt på hjernens funksjon og hukommelse” og at “disse resultatene er svært viktige for å utvikle farmakologiske strategier med henblikk på å redusere kognitive bieffekter av cannabinoidbaserte behandlinger”.

 

Se også: Unge cannabisbrukere fikk svekket reaksjonsevne og IQ på 18 måneder

 

Forsker Neil Dawson påpeker at studien gir “verdifull ny innsikt i hvordan langvarig eksponering for cannabinoider har en negativ virkning på hjernen. Å forstå disse mekanismene er viktig for å forstå […] risikoen for å utvikle problemer med mentale helse og hukommelse.”

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com