fbpx

Studie: Opioidepidemien tar livet av dobbelt så mange amerikanere som tidligere antatt

Studie: Opioidepidemien tar livet av dobbelt så mange amerikanere som tidligere antatt

63 000 amerikanere mistet livet på grunn av narkotika i 2016 ifølge offisielle tall. Forskere anslår nå at det reelle tallet var 142 000.

Mennesker som bruker narkotika fast har generelt en mye høyere dødelighet

Det offisielle tallet på narkotikautløste dødsfall i 2016 i USA var 63 000. Forskere har nå funnet at det totale antallet sannsynligvis var 142 000 narkotikarelaterte dødsfall det året. “Narkotika kan drepe på andre måter“, uttaler en av forskerne bak studien, Samuel Preston, i en pressemelding. “Smittsomme sykdommer som HIV/AIDS og hepatitt, svekket dømmekraft, selvmord, hjerte/kar-sykdommer. Mennesker som bruker narkotika fast har generelt en mye høyere dødelighet”.

Tallet fremkom ved å estimere dødsraten for mennesker i alderen 15-65 år om det ikke hadde vært for opioidepidemien. Forskerne antok at om det ikke var for denne, ville den svakt avtagende trenden fortsatt etter 2010. For menn var dødsraten 16,4% i 2010 og man antar ved å ekstrapolere denne trenden at den ville nådd 15,4% i 2016 mens den for kvinner ville vært stabil (9,9% til 10%).

I realiteten var altså ratene høyere, og på bakgrunn av dette anslår forskerne at det var 69 000 dødsfall som var narkotikarelaterte men altså ikke klassifisert som sådan i obduksjonsrapporter eller dødssertifikater.

Forskerne anslår at narkotikabruk i snitt kostet menn 1,4 leveår og kvinner 0,7 leveår på nasjonalt nivå i denne perioden. I den hardest rammede delstaten, West Virginia, kostet imidlertid narkotikabruken menn og kvinner henholdsvis 3,6 og 1,9 leveår.

Denne studien fant altså at det totale antallet narkotikarelaterte dødsfall i USA i 2016 var 2,2 ganger så høyt som det offisielle tallet. En finsk studie av det samme fenomenet kom til at forholdstallet var enda noe høyere: 2,8.

 

Se også

Legemidler utløste historiens dødeligste overdoseepidemi i USA

USA er rammet av historiens verste overdoseepidemi. I 2015 døde 52 000 mennesker av overdoser i landet. Altså 142 mennesker hver eneste dag.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com