fbpx

Studie: Unge cannabisbrukere løper større risiko for hjerneskade

Studie: Unge cannabisbrukere løper større risiko for hjerneskade

Et forskningsprosjekt ved Western University i Ontario, Canada, publisert i tidsskriftet Acta Psychiatrica Scandinavica, har sett på sammenhengen mellom cannabisbruk og nedsatt hjernefunksjon.

 

De 74 personene som deltok i studien, ble inndelt i fire grupper: De som led av depresjon og som ikke brukte cannabis; de som led av depresjon og brukte cannabis; de som brukte cannabis og ikke led av depresjon; og endelig de som verken led av depresjon eller brukte cannabis.

 

Forsøkspersonene gjennomgikk psykiatrisk, kognitiv og IQ-testing, og fikk også utført hjernescanning.

 

Studien viste for det første at cannabis ikke hjalp som behandling for depresjon: den fant ingen forskjeller mellom de to gruppene av deprimerte med hensyn på psykiatriske symptomer. Cannabis avhjalp ikke de hjernefunksjoner som førte til depresjon, mens de på noen områder ble forverret.

 

Videre fant studien at brukere som hadde begynt å bruke cannabis som unge (under 17) utviste anormal hjernefunksjon på områder som visuell-romlig prosessering, minne og belønnings-prosessering. Tidlig cannabis-bruk var også relatert til lavere IQ.

 

Se også: Alzheimer-medisin kan lindre symptomene på hjerneskader etter cannabisbruk

Forskerne konkluderer med at disse kognitive begrensningene kan være “et resultat av, ha som forutsetning, eller ha samme årsak som” cannabisbruk.

 

En av forskerne, Dr. Elizabeth Osuch ved Lawson Health Research Institute, har tidligere uttalt at mens cannabisavhengighet hovedsaklig avhenger av genetisk disposisjon, er risikoen for hjerneskade spesielt knyttet til to faktorer: Alder (jo yngre hjernen er jo mer utsatt er den for skader), og THC-konsentrasjonen i cannabis (som har økt kraftig de siste tiårene).

 

Se også: Hjerneslag og cannabis

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com