fbpx

Sveriges justisminister: Overklassen finansierer gjengkrigen

Sveriges justisminister: Overklassen finansierer gjengkrigen

Sveriges justisminister Morgan Johansson skriver i et innlegg i Expressen om sammenhengen mellom narkotikakonsumet i de velstående bydeler og gjengkrigene i Sveriges storbyer. 

Han viser til en reportasje i Kvällsposten som viser hvordan “Malmøs overklasse i praksis finansierer gjengkrigen ved sitt narkotikakjøp”.

Justisministeren er tydelig på sammenhengene:

Det er narkotika som finansierer gjengene og som ikke sjelden er årsak til de konflikter som eskalerer til grove voldsforbrytelser og skyting. 

Johansson viser videre til en undersøkelse fra i vår av Brottsförebyggande rådet (BRÅ) som viser at i den innvandrertette bydelen Skärholmen hadde 5,2% av ungdommene brukt narkotika den siste måneden mot hele 20% i rike Danderyd.

Kriminaliteten styres ikke bare av tilbud. Det må finnes en etterspørsel for at virksomheten skal være lønnsom. Og her finnes et tydelig klasseaspekt. Ungdom fra rikere områder har mer penger og bruker tydeligvis mer mer narkotika. 

Justisministeren lover fortsatt innsats mot smugling og salg av narkotika, men dette er ikke lenger nok.

Satsinger må også gjøres for å redusere etterspørselen og da må vi også våge å gå på de kretser i samfunnet som kanskje ikke tidligere har vært gjenstand for politiets interesse. Også hjemme-alene-festene i de rike bydeler må risikere å få besøk av politiet. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com