fbpx

Telemarksavisa: Misbruket skjer ikke nødvendigvis på fest, men på ettermiddagen etter skolen, på vei til fritidsaktiviteter

Telemarksavisa: Misbruket skjer ikke nødvendigvis på fest, men på ettermiddagen etter skolen, på vei til fritidsaktiviteter

Telemarkavisa rapporterer om økende hasjbruk blant ungdom i Grenland. “Velfungerende ungdom som kler seg fint, trener og følger opp skolen, er de nye hasjbrukerne”.

 

Morten Berntsen ved Grenland politistasjon kommenterer til avisen at “tendensen har vært der, men vi har aldri sett det så tydelig som nå”.

 

SLT-koordinatorene i Skien og Porsgrunn, Frøydis Straume og Cato Knudsen viser til at “ungdommene er velfungerende; de er pene i tøyet, følger opp skolen og trener på treningssenter. De er normale ungdommer som blir sett opp til av andre ungdommer”.

 

Se også: Studie: Unge cannabisbrukere fikk svekket reaksjonsevne og IQ på 18 måneder

 

Ifølge TA drev ungdom som røyket hasj tidligere med kriminalitet som finansierte bruken. “Nå kan ungdom enkelt kjøpe billig hasj for 100–200 kroner i uka, beløp som de enkelt kan vippse fra telefonen. Misbruket skjer ikke nødvendigvis på fest, men på ettermiddagen etter skolen, på vei til fritidsaktiviteter.”

 

Straume og Knudsen oppfordrer foreldrene til å kjenne sitt ansvar: “Foreldre må ofre sin egen selvrealisering for å være tydelige rollemodeller. Din egen ungdomstid må ta slutt når du har fått en ungdom i huset”. Spesielt peker de på behovet for å snakke med ungdommene og forberede dem på hva de vil svare når de blir tilbudt hasj. “For de kommer til å bli spurt”.

 

Se også: Studie: Alkohol og cannabisbruk påvirker ungdoms fremtidige livskvalitet

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com