fbpx

Telemarksavisa: Narkotikabruk blant ungdom helt ned i 12-årsalderen har eksplodert

Telemarksavisa: Narkotikabruk blant ungdom helt ned i 12-årsalderen har eksplodert

Telemarksavisa melder den 17. juni om eksplosjon i narkotikabruk blant ungdom helt ned i 12-årsalderen.

politiet får tilbakemeldinger om at narkotikabruk har eksplodert fra både skole, barnevern og helse

Leder for Forebyggende enhet i Grenland-politiet, Tor-Ragnar Steffensen, uttaler til avisa at “det har eksplodert med rus blant ungdom uten at vi får gjort noe med det”. Han forteller at politiet har en liste på 33 barn de er veldig bekymret for. De fleste av disse er 14 år, men de har også “12-åringer som ruser seg ukentlig”.

Han forteller videre at de ofte møter ungdom som er ruset, og som forteller til politiet at de har ruset seg på narkotika. “Noen ungdommer tror at alt er lov.”

Etter nye føringer fra Riksadvokaten det siste året har politiet ikke lenger anledning til å ransake personer og mobiltelefoner i saker med mindre mengder narkotika. Spesielt mobiltelefonen til de yngste som blir tatt for narkotika, har vært en åpning for politiet for å tråkle seg videre til selgere av stoffet, ifølge Telemarksavisa.

Nå har dette stoppet opp. “De sier vi skal ta selgere, men det er vanskelig når vi ikke får jobbet via kjøpere”, påpeker Steffensen.

Dette betyr også at ruskontrakter har falt helt bort. Disse innebar at ungdommene slapp noen form for straff (påtaleunnlatelse) under forutsetning av at de holdt seg rusfrie over en avtalt periode. Men med de nye føringene fra Riksadvokaten er det ikke lenger mulig å sette ruskontrakt som vilkår for påtaleunnlatelse.

De sier vi skal ta selgere, men det er vanskelig når vi ikke får jobbet via kjøpere

Politiet får nå ifølge forebyggeren ved Grenland-politiet henvendelser fra bekymrede foreldre som ønsker ruskontrakt for barna, men det eneste politiet kan gjøre er å henvise dem videre til “helse” (som jo ikke kan gjøre noe før ungdommene har fått et rusproblem).

Steffensen forteller videre at “politiet får de samme tilbakemeldingene om at narkotikabruk har eksplodert fra både skole, barnevern og helse”.

De yngre ungdommene bruker helst hasj og GHB, mens “det er mye kokain også, men mer blant de eldre ungdommene.”

.

Se også

Hjertespesialist har behandlet flere ungdommer i Arendal etter kokainbruk

Agderposten bringer i dag en reportasje fra et stort foreldremøte i Arendal kulturhus tirsdag kveld om kokain og voldstrusler i vanlige3 ungdomsmiljøer i byen. 

Økende narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden

Lokalavisene fortsetter å dekke den økende utbredelsen av narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden. I helgen hadde tre aviser snakket med én russepresident, seks 3.klasseelever og én ruskonsulent.

Norske lokalaviser: narkotikabruk blant mindreårige normaliseres

Noen avisklipp fra de første dagene i mars som viser at normaliseringen av narkotikabruk blant mindreårige fortsetter uforstyrret.

“Mari”, mor til rusavhengig tenåring: “absurd å se hvordan barn og unge dras inn i rus og kriminalitet”

Agderposten forteller den 25. februar i reportasjen Den digitale dophandelen på Snapchat: – Her får du dop på sølvfat den sterke historien om “Mari” som er mor til en rusavhengig tenåring.

Fra Sande til Sandnes: Salg og bruk av narkotika på ungdomsskoler

Sande avis skriver den 22. februar om at det sniffes kokain på toalettene i friminuttene ved en ungdomsskole i bygda. Avisa har hørt tilsvarende historier fra flere foreldre, uavhengig av hverandre.

Bjørnafjorden kommune: politikere trodde ikke på ungdomsrepresentantene

Bjørnafjorden kommune opplever det samme som hundretalls andre lokalsamfunn gjør landet rundt. Som det heter i Os- & Fusapostens reportasje den 3. februar: “mer åpenlys rusbruk blant ungdom, enklere tilgang på stoff, at barn blir brukt til omsetning av stoff gså ser eksempel på barn som ruser…

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com