fbpx

Telemarksavisa: Narkotikabruk blant ungdom helt ned i 12-årsalderen har eksplodert

Telemarksavisa: Narkotikabruk blant ungdom helt ned i 12-årsalderen har eksplodert

Telemarksavisa melder den 17. juni om eksplosjon i narkotikabruk blant ungdom helt ned i 12-årsalderen.

politiet får tilbakemeldinger om at narkotikabruk har eksplodert fra både skole, barnevern og helse

Leder for Forebyggende enhet i Grenland-politiet, Tor-Ragnar Steffensen, uttaler til avisa at “det har eksplodert med rus blant ungdom uten at vi får gjort noe med det”. Han forteller at politiet har en liste på 33 barn de er veldig bekymret for. De fleste av disse er 14 år, men de har også “12-åringer som ruser seg ukentlig”.

Han forteller videre at de ofte møter ungdom som er ruset, og som forteller til politiet at de har ruset seg på narkotika. “Noen ungdommer tror at alt er lov.”

Etter nye føringer fra Riksadvokaten det siste året har politiet ikke lenger anledning til å ransake personer og mobiltelefoner i saker med mindre mengder narkotika. Spesielt mobiltelefonen til de yngste som blir tatt for narkotika, har vært en åpning for politiet for å tråkle seg videre til selgere av stoffet, ifølge Telemarksavisa.

Nå har dette stoppet opp. “De sier vi skal ta selgere, men det er vanskelig når vi ikke får jobbet via kjøpere”, påpeker Steffensen.

Dette betyr også at ruskontrakter har falt helt bort. Disse innebar at ungdommene slapp noen form for straff (påtaleunnlatelse) under forutsetning av at de holdt seg rusfrie over en avtalt periode. Men med de nye føringene fra Riksadvokaten er det ikke lenger mulig å sette ruskontrakt som vilkår for påtaleunnlatelse.

De sier vi skal ta selgere, men det er vanskelig når vi ikke får jobbet via kjøpere

Politiet får nå ifølge forebyggeren ved Grenland-politiet henvendelser fra bekymrede foreldre som ønsker ruskontrakt for barna, men det eneste politiet kan gjøre er å henvise dem videre til “helse” (som jo ikke kan gjøre noe før ungdommene har fått et rusproblem).

Steffensen forteller videre at “politiet får de samme tilbakemeldingene om at narkotikabruk har eksplodert fra både skole, barnevern og helse”.

De yngre ungdommene bruker helst hasj og GHB, mens “det er mye kokain også, men mer blant de eldre ungdommene.”

.

Se også

Fredrikstad: Dobling av narkotikarelatert kriminalitet blant 13- og 14-åringer det siste året

Fredrikstad Blad melder om at politiet i byen er bekymret for økende kriminalitet blant 13- og 14-åringer.

Telemarksavisa: Narkotikabruk blant ungdom helt ned i 12-årsalderen har eksplodert

Telemarksavisa melder den 17. juni om eksplosjon i narkotikabruk blant ungdom helt ned i 12-årsalderen. Leder for Forebyggende enhet i Grenland-politiet, Tor-Ragnar Steffensen, uttaler til avisa at “det har eksplodert med rus blant ungdom uten at vi får gjort noe med det”. Han forteller at…

Skoleungdom i Kristiansund: “tøft dopmiljø der trusler og represalier er vanlige virkemidler”

I Tidens Krav den 28. mai forteller en jente fra Kristiansund om et tøft og kynisk ungdomsmiljø i byen, der narkotikabruk er blitt vanlig på fester og sammenkomster.

Rektor: “Ikke kjøp denne dritten. Jeg ber dere, ha respekt for deres eget liv og helse”

Moss avis rapporterer den 14. mai om en melding rektor Sindre Leuschner Bjerkeseth ved Re Videregående Skole har sendt ut til elevene om narkotikabruken ved skolen, der han blant annet skriver: “Ikke kjøp denne dritten. Jeg ber dere, ha respekt for deres eget liv og…

Rektor ved VGS: “Det har blitt en skremmende aksept for å ruse seg på narkotiske stoffer i alle ungdomsmiljøer”

Vi har igjen klippet litt fra norske lokalaviser om den økende aksepten for narkotikabruk blant norsk ungdom. Her noen sitater fra bekymrede voksne som opplever utviklingen på tett hold, fra de første 10 dagene av april:

Sarpsborg: “Ungdomsskole og politiet slår alarm: Kraftig økning av vold, trusler, narkosalg og «gangstersjargong»”

Sarpsborg Arbeiderblad skriver den 29. mars om situasjonen ved en av byens ungdomsskoler i reportasjen Ungdomsskole og politiet slår alarm: Kraftig økning av vold, trusler, narkosalg og «gangstersjargong» 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com