fbpx

The Wall Street Journal advarer mot legalisering av cannabis

The Wall Street Journal advarer mot legalisering av cannabis

The Wall Street Journal går i gårsdagens leder ut med en advarsel til amerikanske stater om å følge med på og analysere resultatene fra de fire delstatene som legalisert cannabis for rekreasjonsformål, før de eventuelt innfører tilsvarende ordninger.

 

Lederen viser til at cannabisbruk blant ungdom er steget med 9,5% i Colorado og med 3,2% i Washington siden 2011. I samme periode er konsumet gått ned med 2,2% i samme aldersgruppe på nasjonalt nivå. Det vises til at selv om vitenskapen om konsekvensene av cannabisbruk for ungdom er under utvikling, er det klart at cannabisbruk i unge år både reduserer IQ og øker sannsynligheten for bl.a. schizofreni. Avisen viser også til at en av seks ungdommer som prøver cannabis vil utvikle avhengighet, og at dette er en høyere andel enn for alkohol.

Colorado Attorney General Cynthia Coffman has said that “criminals are still selling on the black market,” in part because state taxes make legal marijuana pricier than on the street.

 

Se også: Risikoen for psykose tredoblet for cannabisbrukere

Det vises videre til at bedrifter i Colorado har vansker med å finne arbeidstakere som tester rent på narkotikaprøver og derfor må rekruttere ansatte fra andre steder i landet. Cannabis-relaterte dødsulykker i trafikken er doblet i Washington og økt med en tredjedel i Colorado etter legaliseringen.

 

Avisen skriver at “ærlige legaliseringsforkjempere har innrømmet at disse sosiale kostnadene kanskje ville øke, men har påpekt at dette ville kompenseres av færre arrestasjoner og lavere kostnader til politi og rettsvesen. Imidlertid har arrestasjoner av unge svarte eller hispanics økt med henholdsvis 58% og 29% mens arrestasjoner av hvite har falt med 8%.”

 

Se også: Unge cannabisbrukere løper større risiko for hjerneskade

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com