fbpx

Tidenes tredje største kokainbeslag i Colombia

Tidenes tredje største kokainbeslag i Colombia

Søndag 2. april gjorde colombiansk politi historiens tredje største kokainbeslag, og det største siden 2008, på havnen i Barranquilla på nordkysten av landet. 6100 kilo kokain var skjult i 20 paller med metallavfall i en container som skulle sendes til Spania.

Se også: Voldsom økning av kokainproduksjon i Colombia

 

President Juan Manuel Santos skrev på Twitter at partiet tilhørte Clan del Golfo, Colombias største narkoparamilitære gruppe som selv titulerer seg Autodefensas Gaitanistas de Colombia, og på folkemunnne kalles Los Urabeños. Forsvarsminister Luis Carlos Villegas utdypet på en pressekonferanse at Clan del Golfo hadde samarbeidet med andre grupperinger nord og øst i landet om dette smuglerforsøket.

 

Selskapet som sto bak eksporten var en fasadebedrift (opprettet for å smugle narkotika i en ellers legal varestrøm) som hadde stått bak flere eksporter tidligere der det ikke var funnet kokain.

 

Partiet har en kostpris på omlag 100 millioner kroner i Colombia. I utblandet form på gaten i Europa vil den samlede verdien komme opp i 20 milliarder kroner.

 

Se også: Vil legalisering eliminere mafiaen?

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com