fbpx

Troms: “Narkobølge blant unge”

Troms: “Narkobølge blant unge”

Folkebladet i Troms skriver den 26. juli at “Vorspiel, fester og nachspiel med alt fra hasjkokain til amfetamin har blitt langt mer normalisert og akseptert blant unge.”

“det har blitt en mer liberal holdning til narkotikabruk blant ungdom”

Politistasjonssjef Arnold Nilsen uttaler i reportasjen at “unge har et mer liberalt syn på narkotikabruk”.

– De siste årene har det vært en stor diskusjon rundt avkriminalisering av narkotika. I kjølvannet av den diskusjonen så har vi en opplevelse av at mange unge opplever at det å bruke narkotika ikke er farlig som rusmiddel, som man kanskje hadde en oppfatning av tidligere. Vi oppfatter at det har blitt en mer liberal holdning til narkotikabruk blant ungdom.

Politiets etterretningog informasjonssamler, Eirik Nordgård samstemmer:
– Vi får meldinger om at det brukes narkotika på svært mange private fester. Ofte er det ungdomsfester, hvor festdeltakerne er i 16-årsalderen og oppover, forteller Nordgård.

“Nå ser vi mye mer av sterkere stoffer, blant dem kokain og MDMA”

Og det er ikke lenger kun hasj ungdommen bruker:

– Det vi har sett tidligere er cannabishasj og marihuana. Nå ser vi mye mer av sterkere stoffer, blant dem kokain og MDMA, som også kalles «Cola» og «Molly». Amfetamin er også i omløp.

De to representantene fra politiet peker på at det “er i forbindelse med ulike festlige aktiviteter, om det er utendørs eller innendørs, vorspiel eller nachspiel at forekomsten av narkotiske stoffer er relativt stor“, og at det er ungdom ned i 16-årsalderen som bruker narkotika.

 

Se også

Hjertespesialist har behandlet flere ungdommer i Arendal etter kokainbruk

Agderposten bringer i dag en reportasje fra et stort foreldremøte i Arendal kulturhus tirsdag kveld om kokain og voldstrusler i vanlige3 ungdomsmiljøer i byen. 

Økende narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden

Lokalavisene fortsetter å dekke den økende utbredelsen av narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden. I helgen hadde tre aviser snakket med én russepresident, seks 3.klasseelever og én ruskonsulent.

Norske lokalaviser: narkotikabruk blant mindreårige normaliseres

Noen avisklipp fra de første dagene i mars som viser at normaliseringen av narkotikabruk blant mindreårige fortsetter uforstyrret.

“Mari”, mor til rusavhengig tenåring: “absurd å se hvordan barn og unge dras inn i rus og kriminalitet”

Agderposten forteller den 25. februar i reportasjen Den digitale dophandelen på Snapchat: – Her får du dop på sølvfat den sterke historien om “Mari” som er mor til en rusavhengig tenåring.

Fra Sande til Sandnes: Salg og bruk av narkotika på ungdomsskoler

Sande avis skriver den 22. februar om at det sniffes kokain på toalettene i friminuttene ved en ungdomsskole i bygda. Avisa har hørt tilsvarende historier fra flere foreldre, uavhengig av hverandre.

Bjørnafjorden kommune: politikere trodde ikke på ungdomsrepresentantene

Bjørnafjorden kommune opplever det samme som hundretalls andre lokalsamfunn gjør landet rundt. Som det heter i Os- & Fusapostens reportasje den 3. februar: “mer åpenlys rusbruk blant ungdom, enklere tilgang på stoff, at barn blir brukt til omsetning av stoff gså ser eksempel på barn som ruser…

Nordstrands Blad: Narkotikabruk normalisert blant ungdom i bydelen

Nordstrands Blad startet den 19. januar en artikkelserie om den økende narkotikabruken blant ungdom i bydelen.

Sandnes: “Ulovlige rusmidler er blitt mer normalisert blant videregående elever”

Sandnesposten har snakket med russepresident og elevrådsleder ved Sandnes VGS om utbredelsen av illegale rusmidler blant ungdom i Sandnes.

Trondheim: Frykter for de unge – det har aldri vært så ille som nå

Adresseavisen har snakket med en rusbruker i Trondheims rusmiljø som kan fortelle at både brukere og selgere blir stadig yngre:

Oppland Arbeiderblad: Ny salgsmetode for narkotika blant ungdom setter politiet sjakk matt

Oppland Arbeiderblad melder den 15. oktober at “skysstasjonene på Lillehammer og Gjøvik pekes ut som viktige knutepunkter for omsetning av piller, hasj og kokain i regionen.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com