fbpx

Troms: “Narkobølge blant unge”

Troms: “Narkobølge blant unge”

Folkebladet i Troms skriver den 26. juli at “Vorspiel, fester og nachspiel med alt fra hasjkokain til amfetamin har blitt langt mer normalisert og akseptert blant unge.”

“det har blitt en mer liberal holdning til narkotikabruk blant ungdom”

Politistasjonssjef Arnold Nilsen uttaler i reportasjen at “unge har et mer liberalt syn på narkotikabruk”.

– De siste årene har det vært en stor diskusjon rundt avkriminalisering av narkotika. I kjølvannet av den diskusjonen så har vi en opplevelse av at mange unge opplever at det å bruke narkotika ikke er farlig som rusmiddel, som man kanskje hadde en oppfatning av tidligere. Vi oppfatter at det har blitt en mer liberal holdning til narkotikabruk blant ungdom.

Politiets etterretningog informasjonssamler, Eirik Nordgård samstemmer:
– Vi får meldinger om at det brukes narkotika på svært mange private fester. Ofte er det ungdomsfester, hvor festdeltakerne er i 16-årsalderen og oppover, forteller Nordgård.

“Nå ser vi mye mer av sterkere stoffer, blant dem kokain og MDMA”

Og det er ikke lenger kun hasj ungdommen bruker:

– Det vi har sett tidligere er cannabishasj og marihuana. Nå ser vi mye mer av sterkere stoffer, blant dem kokain og MDMA, som også kalles «Cola» og «Molly». Amfetamin er også i omløp.

De to representantene fra politiet peker på at det “er i forbindelse med ulike festlige aktiviteter, om det er utendørs eller innendørs, vorspiel eller nachspiel at forekomsten av narkotiske stoffer er relativt stor“, og at det er ungdom ned i 16-årsalderen som bruker narkotika.

 

Se også

Oppland Arbeiderblad: Ny salgsmetode for narkotika blant ungdom setter politiet sjakk matt

Oppland Arbeiderblad melder den 15. oktober at “skysstasjonene på Lillehammer og Gjøvik pekes ut som viktige knutepunkter for omsetning av piller, hasj og kokain i regionen.”

Psykiatrisk ungdomsteam i Trondheim advarer om økende narkotikabruk blant ungdom

Psykiatrisk ungdomsteam ved St. Olavs hospital ser nå konsekvensene av det de oppfatter som økt tilgjengelighet på narkotika blant ungdom.

Bjørnafjorden kommune: Sterk økning i narkotikabruk, psykiatriske oppdrag og dødsfall blant unge menn

Os & Fusaposten skriver den 16. september at kilder de har snakket med “fortel at narkotika er eit stort problem i (Bjørnafjorden kommune), at det blant mange er normalisert og at det er stovereint å rusa seg på fest.”

VG: – Kokainbruk normalisert blant elever i Sandefjord

VG skriver den 20. august (ikke på nett) om kokainbruk blant skoleelever i Sandefjord. Leder for ungdomsrådet i Sandefjord, Saule Smetonyte, uttaler til avisa at “bruk av kokain er blitt normalisert på skolen min”.

Ungdata 2022: 160% økning i bruk av andre stoffer enn cannabis på videregående siste 6 år

Rapporten Ungdata 2022 ble denne uken lansert under Arendalsuken. Ungdata er lokale ungdomsundersøkelser som gjennomføres på ungdomsskoler og videregående skoler over hele landet, og som tar sikte på å si noe om hvordan det er å være ung i dag. I 2022 deltok 109.700 ungdommer.

Troms: “Narkobølge blant unge”

Folkebladet i Troms skriver den 26. juli at “Vorspiel, fester og nachspiel med alt fra hasj, kokain til amfetamin har blitt langt mer normalisert og akseptert blant unge.” Politistasjonssjef Arnold Nilsen uttaler i reportasjen at “unge har et mer liberalt syn på narkotikabruk”. – De siste årene har det…

Stavern: “Du blir ikke inkludert om du ikke driver med narkotika”

Inger Kristine Grønvold forteller til Østlands-Posten den 16. juli at de aldri har beslaglagt så mye narkotika på Losen Nattklubb som under årets Stavernfestival. I kontrollen i døren er “noen så eplekjekke når de viser snusboksen. Men så ber vi dem om å åpne rom…

Fredrikstad: Dobling av narkotikarelatert kriminalitet blant 13- og 14-åringer det siste året

Fredrikstad Blad melder om at politiet i byen er bekymret for økende kriminalitet blant 13- og 14-åringer.

Telemarksavisa: Narkotikabruk blant ungdom helt ned i 12-årsalderen har eksplodert

Telemarksavisa melder den 17. juni om eksplosjon i narkotikabruk blant ungdom helt ned i 12-årsalderen.

Skoleungdom i Kristiansund: “tøft dopmiljø der trusler og represalier er vanlige virkemidler”

I Tidens Krav den 28. mai forteller en jente fra Kristiansund om et tøft og kynisk ungdomsmiljø i byen, der narkotikabruk er blitt vanlig på fester og sammenkomster.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com