fbpx

“Umulig” å forutse effekten av MDMA

“Umulig” å forutse effekten av MDMA

Forskere advarer ifølge BBC om at det er umulig å forutse hvordan MDMA vil påvirke brukerne, selv med såkalt “festivaltesting”. 

Forskere ved Queen Mary University og St George’s University i London har analysert 650 MDMA-tabletter (“ecstasy”). De fant at MDMA-nivået varierte med opptil 250% innen samme parti. Hvor lang tid det tok før tabletten avga stoffene i kroppen varierte også kraftig. Noen avga 95% av tablettens MDMA i løpet av 30 minutter, mens andre kunne ta opptil 100 minutter.

Forsker Trevor Shine uttaler til BBC at forskerteamet var overrasket over den store forskjellen både i MDMA-innhold og i oppløsningstid, og at “MDMA påvirker folk forskjellig, og det er umulig å forutse hva ulike mengder kan forårsake“.

Se også: Haakon (21) døde etter å ha prøvd MDMA første gang

Forskergruppen uttaler videre til BBC at “det store flertallet som bruker MDMA vil ikke ta skade, men det er for tiden ingen måte å forutse hvem som vil kunne bli skadet, eller forebygge at noen blir det.”

vår forskning viser klart at å ta MDMA er en langt mer risikabel adferd enn man gjerne har trodd

“Jeg antar at mange, eller de fleste, brukerne fremdeles anser det som noe som kan skje andre og ikke dem“, uttaler Trvor Shine. Dr. Lewis Couchman fra St George’s University presiserer at “vår forskning viser klart at å ta MDMA er en langt mer risikabel adferd enn man gjerne har trodd. Det er gjenstand for uforutsigbar dosering med giftige effekter og mulig dødelig konsekvens, noe både brukere og helsepersonell bør være oppmerksom på og advares om”.

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com