fbpx

Ungdata 2022: 160% økning i bruk av andre stoffer enn cannabis på videregående siste 6 år

Ungdata 2022: 160% økning i bruk av andre stoffer enn cannabis på videregående siste 6 år

Rapporten Ungdata 2022 ble denne uken lansert under Arendalsuken. Ungdata er lokale ungdomsundersøkelser som gjennomføres på ungdomsskoler og videregående skoler over hele landet, og som tar sikte på å si noe om hvordan det er å være ung i dag. I 2022 deltok 109.700 ungdommer.

Hasj og marihuana

Når det gjelder illegale rusmidler, så viser rapporten en økning fra i fjor når det gjelder elever på videregående skole som har brukt cannabis det siste året, fra 17 til 18 prosent for gutter og fra 12 til 13 prosent for jenter.

Siden 2016 har bruken steget fra henholdsvis 14 og 9 prosent for gutter og jenter. For begge kjønn samlet, er det altså en økning på 35% over disse seks årene.

 

Andre narkotiske stoffer 

For andre narkotiske stoffer enn hasj og marihuana, var det en økning i andelen elever på videregående som hadde brukt siste året, fra 7 til 8 prosent for gutter og fra 4 til 5 prosent for jenter. I 2016 var disse andelene henholdsvis 3 og 2 prosent for gutter og jenter.

Hvis man aksepterer påstanden om at cannabis er det “letteste” av de illegale rusmidlene, har det altså vært en økning i andelen elever på videregående som bruker tyngre narkotika, på 160 prosent de siste seks årene.

 

 

Se også

Hjertespesialist har behandlet flere ungdommer i Arendal etter kokainbruk

Agderposten bringer i dag en reportasje fra et stort foreldremøte i Arendal kulturhus tirsdag kveld om kokain og voldstrusler i vanlige3 ungdomsmiljøer i byen. 

Økende narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden

Lokalavisene fortsetter å dekke den økende utbredelsen av narkotikabruk blant ungdom: Ringsaker, Larvik og Notodden. I helgen hadde tre aviser snakket med én russepresident, seks 3.klasseelever og én ruskonsulent.

Norske lokalaviser: narkotikabruk blant mindreårige normaliseres

Noen avisklipp fra de første dagene i mars som viser at normaliseringen av narkotikabruk blant mindreårige fortsetter uforstyrret.

“Mari”, mor til rusavhengig tenåring: “absurd å se hvordan barn og unge dras inn i rus og kriminalitet”

Agderposten forteller den 25. februar i reportasjen Den digitale dophandelen på Snapchat: – Her får du dop på sølvfat den sterke historien om “Mari” som er mor til en rusavhengig tenåring.

Fra Sande til Sandnes: Salg og bruk av narkotika på ungdomsskoler

Sande avis skriver den 22. februar om at det sniffes kokain på toalettene i friminuttene ved en ungdomsskole i bygda. Avisa har hørt tilsvarende historier fra flere foreldre, uavhengig av hverandre.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com