fbpx

USA: 48,8% av cannabisbrukende tenåringer har kjørt i påvirket tilstand

USA: 48,8% av cannabisbrukende tenåringer har kjørt i påvirket tilstand

En studie publisert i Jama Network i desember har sett nærmere på kjøring under påvirkning av cannabis blant amerikanske tenåringer. 

Forskerne har tatt utgangspunkt i data fra 2017 National Youth Risk Behavior Survey, og valgt ut de som der oppgir å være cannabisbrukere (brukt minst en gang siste 30 dager). Av ungdommer i alderen 14-19 år som kjørte bil, oppga 12,7% å ha kjørt bil i løpet av den siste måneden påvirket av cannabis. Det tilsvarende tallet for alkohol var 5%, noe som ifølge forskerne kan indikere at ungdommene oppfatter kjøring under cannabispåvirkning “mindre farlig og mer akseptabelt”.

Av de tenåringene som hadde oppgitt at de hadde brukt cannabis i løpet av de siste 30 dager, oppga 48,8% at de hadde kjørt bil under cannabispåvirkning.

 

Cannabis og bilkjøring

Studie: Ikke-rusede, tunge cannabisbrukere viste dårligere kjøreferdigheter

Det er veldokumentert at cannabisrus reduserer kjøreferdigheter. En studie  utført av en gruppe forskere ved McLean Hospital som er publisert i Drug and Alcohol, har imidlertid nå funnet at  cannabisbruk også reduserer kjøreferdighetene selv om sjåføren ikke er ruspåvirket. 

15 millioner amerikanere kjørte i cannabisrus siste måned

Som vi har rapportert om mange ganger på disse sidene, er bilkjøring etter å ha inntatt cannabis utbredt i USA. En nylig undersøkelse viser at siste måned kjørte hele 15 millioner amerikanere bil innen én time etter å ha inntatt stoffet.

USA: 48% av cannabisbrukere mener det er trygt å kjøre i ruset tilstand

En spørreundersøkelse blant 1200 amerikanere utført nå i vår av PSB Research, Civilized, Burson Cohn & Wolfe og BuzzFeed News viser at to tredeler av amerikanerne mener at det er farlig å kjøre bil når en er påvirket av cannbis. Se også: Stadig høyere andel…

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com