fbpx

USA: Eiere skader kjæledyrene sine med vilje for å få opioider

USA: Eiere skader kjæledyrene sine med vilje for å få opioider

Det kommer stadig nye, grusomme nyheter fra overdoseepidemien i USA. Nå viser det seg at eiere skader kjæledyrene sine med vilje for å få tilgang til opioidbaserte medisiner. 

 

Det var i en forskningsrapport presentert i American Journal of Public Health at denne skremmende informasjonen ble kjent. Studien som er basert på en spørreundersøkelse blant 189 veterinærer i Colorado, viste at 13% av disse bekreftet at de visste at en dyreeier bevisst hadde skadet eller påført kjæledyret sitt sykdom for å få tilgang til opioidbaserte medisiner. 44% bekreftet videre at de kjente til at klienter eller ansatte misbrukte opioidbaserte medisiner forskrevet til dyr.

 

Ny overdoserekord i USA

 

Det amerikanske legemiddelverket, US Food and Drug Administration, har i etterkant av publiseringen av funnene  bekreftet at lekkasjer av medisiner fra veterinærer til opioidavhengige amerikanere er et problem. Dr. Scott Gottlieb ved FDA uttaler at “disse [opioidmedisinene] innebærer stor risiko, ikke bare for de syke dyrene, men også på grunn av deres potensial for å føre til avhengighet, misbruk og overdose blant personer som tilegner seg dem til eget bruk.”

 

Opioidepidemien: Titusener av barn plasseres i fosterhjem

 

Han forteller videre at FDA nå utarbeider en egen veiledning med det veterinærer trenger å vite om temaet, som offentlige reguleringer, alternativer til opioider, sikker lagring av preparatene, samt hvordan identifisere klienter eller ansatte som kan mistenkes å ville misbruke medisinene.

 

Legemidler utløste overdoseepidemien i USA

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com