fbpx

USA: Halvparten av barn med cannabisrøykende foreldre får røyken i lungene

USA: Halvparten av barn med cannabisrøykende foreldre får røyken i lungene

Forskere fra Icahn School of Medicine ved Mount Sinai i New York har i høst publisert en studie i Pediatrics som ser nærmere på i hvilken barn av cannabisrøykende foreldre blir eksponert for røyken. Studien har tatt for seg  barn av cannabisbrukende foreldre i Colorado og den er gjennomført etter at cannabis ble legalisert for rekreasjonsbruk i delstaten.

Ved urinprøver fikk 46% av barna påvist metabolitter av cannabis (COOH-THC) som indikerer at de har innhalert cannabisrøyk. 11% av barna fikk påvist det psykoaktive stoffet THC som indikerer at de nylig har blitt utsatt for cannabisrøyk.

84% av foreldrene hevdet imidlertid at ingen noensinne røykte innendørs, og kun 7,4% vedgikk at det daglig ble røykt innendørs.

22% av foreldrene hevded at de alltid gikk utendørs for å røyke. En tredel av barna av disse foreldrene fikk imidlertid påvist cannabis i urinen. Dette kan selvsagt indikere at foreldrenes påstand ikke stemmer, men det kan også være resultat av “annenhåndsrøyking” (røyk kommer inn gjennom vinduer etc.) eller “tredjehåndsrøyking (eksponering for røyk via hår, klær etc.).

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com