fbpx

USAs helsedirektør: cannabislegaliseringen et massivt folkehelseeksperiment

USAs helsedirektør: cannabislegaliseringen et massivt folkehelseeksperiment

Under en høring i senatet i forrige uke uttalte den amerikanske helsedirektøren Jerome Adams at cannabislegaliseringen i landets delstater er et “massivt folkehelseeksperiment på befolkningen”. 

“Vi vet ikke hva vi ikke vet, så derfor vil vi ikke utføre dette eksperimentet på befolkningen”  

Adams understreket at legaliseringen har funnet sted uten adekvate vitenskaplige bevis, og at lovmakerne har hastet inn i dette lukrative markedet på tross av at mange mennesker ikke forstår risikoen med cannabis.

Han pekte som eksempel på konsekvensene av cannabisbruk for ungdom og gravide. “Det er ikke noe nivå for cannabisbruk for ungdom og gravide som kan regnes å være sikkert”, ifølge helsedirektøren. “Så derfor må ikke samfunnene undervurdere den kortsiktige og langsiktige virkningen på offentlig helse av cannabisbruk”.

Leder for National Institute on Drug Abuse, Dr. Nora Wolkow, deltok også på høringen. Hun forklarte at hjernens endocannabinoide system som er det som påvirkes av cannabis, står sentralt i å styre hjernens utvikling. “Å utsette hjernen for cannabis under dens utvikling, kan påvirke dens funksjon senere i livet”, uttalte Wolkow.

Både Adams og Wolkow ga uttrykk for at bølgen av legaliseringer finner sted uten verken en forståelse for disse risikofaktorene i befolkningen, eller en adekvat vitenskaplig forståelse av cannabis generelt.

En av senatorene spurte om det som skjer kan sammenlignes med hvordan sigaretter fikk voldsom popularitet og utbredelse før grundige vitenskaplige undersøkelser først senere kunne fastslå deres skadepotensiale. Helsedirektøren bekreftet dette og pekte på at man tidligere også har sett det samme med kokain og opioider.

Adams forklarte senatorene at “vi vet ikke hva vi ikke vet, så derfor vil vi ikke utføre dette eksperimentet på befolkningen”.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com