fbpx

Utbrytergruppe fra FARC har kidnappet tre journalister i Ecuador

Utbrytergruppe fra FARC har kidnappet tre journalister i Ecuador

Narkoterrorismen fortsetter i Ecuador. Den 26. mars ble tre journalister i den ecuadorianske avisen El Comercio kidnappet i Mataje i Ecuador, nær grensen mot Colombia.

 

Den colombianske generalen Alberto Mejía bekreftet noen dager senere at gruppen som sto bak kidnappingen var en utbrytergruppe fra den FARC-geriljaen (som inngikk en fredsavtale med colombianske myndigheter for knapt halvannet år siden).

 

I dag publiserte den clombianske TV-stasjonen RCN en video av de tre kidnappede journalistene der de fremfører et budskap fra kidnapperne til Ecuadors president Lenin Moreno. Dette går ut på at gruppen ønsker at Ecuador frigir tre av deres medlemmer som sitter fengslet i landet samt at Ecuador sier opp en avtale med Colombia om terrorbekjempelse.

 

Se også: Narkoterrorisme i Ecuador: Bilbombe i Esmeraldas

 

Lederen for gruppen skal være Wálter Patricio Arizala, eller alias Guacho, som var medlem av FARCs 29. front, som kontrollerte mye av kokaintrafikken i det sørvestlige Colombia i grenseområdene mot Ecuador. frem til han forlot geriljaen ved inngåelsen av fredsavtalen.

 

Kokaproduksjonen i denne regionen har økt eksplosivt etter fredsavtalenmed FARC og ulike væpnede grupper kjemper nå om kontrollen over den lukrative virksomheten.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com