fbpx

Vårt Land: Politikere vegrer seg for å delta i rusdebatten på grunn av hets og sjikane

Vårt Land: Politikere vegrer seg for å delta i rusdebatten på grunn av hets og sjikane

Vårt Land skriver i dag om politikere som vegrer seg for å delta i rusdebatten på runn av hets og sjikane. Artikkelen ble publisert samme dag som Narkotikapolitikk.no sin kronikk Ekstreme aktivister ødelegger rusdebatten sto på trykk i samme avis.

“mange politikere sier at de ikke orker å uttale seg om saken lenger fordi det da kommer en strøm med sjikane etterpå”

Avisen har blant annet snakket med Porsgrunn-ordfører og lege Robin Kåss (Ap) som var motstander av Solberg-regjeringens foreslåtte rusreform. Han kan fortelle at han har måttet slutte å bruk Twitter, og at han må være påpasselig med innstillingene på Facebook for å forhindre at hans innlegg fylles med hets.

Kåss kommenterer til Vårt Land at han “har hørt mange politikere som sier at de ikke orker å uttale seg om saken lenger fordi det da kommer en strøm med sjikane etterpå”.

Ordfører i Skien, Hedda Foss Five (Ap), som også stemte mot rusreformforslaget, sier til avisa at “jeg har nok latt være å engasjere meg så mye som jeg har hatt lyst til”. Hun sier hun er vant med politiske debatter, men mener at “rusdebatten er noe helt annet”:

“Man blir nærmest beskyldt for å ville ta livet av folk fordi man ikke mener det samme som dem.”

“De som tør må tørre. Noen må gå ut i ilden. Jeg må være en stemme for alle de dyktige folkene innen rusomsorgen som ikke tør å bruke stemmen sin.”

Vårt Land har og snakket med Senterpartiets storingsrepresentant og medlem i helse- og omsorgskomiteen, Lisa Marie Ness Klungland. Før hun kom inn på Stortinget arbeidet hun som sykepeier innen psykisk helse og rus. Hun kan fortelle at etter en TV2-debatt nylig, fikk hun kommentarer på Twitter som “Åndsfattig” og “På en måte festlig at de sender ut de mest forutsetningsløse amatørene sine til å forklare straffeiveren sin”.

På spørsmål om hva dette gjør med hennes motivasjon for å delta i debatten, svarer hun: “Jeg vil jo ikke, og jeg grudde meg veldig til å delta da jeg kom inn på Stortinget. Men det er mitt ansvarsområde”.

Og hun påpeker på at det er viktig at noen tar denne jobben:

“De som tør må tørre. Noen må gå ut i ilden. Jeg må være en stemme for alle de dyktige folkene innen rusomsorgen som ikke tør å bruke stemmen sin.”

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com