fbpx
VG: Beslag av smugler-øl tidoblet på 16 år - Narkotikapolitikk
3665
post-template-default,single,single-post,postid-3665,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

VG: Beslag av smugler-øl tidoblet på 16 år

VG informerer i denne artikkelen om at beslaget av smugler-øl er tidoblet de siste 16 år. I 2016 var beslaget på nær 600 000 liter, opp fra vel 60 000 liter i år 2000.

 

Økningen bekreftes av tall fra panteordningen: I år ligger det an til at antall innleverte utenlandske bokser vil bli 27,5 millioner, opp fra 21,7 millioner i 2015.

 

Avisen siterer også Lise Guldbrandsen  Hold Norge Rent som anslår at en tredjedel av drikkevareemballasjen organisasjonen har plukket opp i år, har utenlandsk opprinnelse.

 

VG viser i en leder i forbindelse med denne saken til en undersøkelse for Bryggeri- og drikkevareforeningen fra 2015 som viser at  “en av tre nordmenn at de er åpne for å kjøpe smuglerøl til halv pris dersom det ikke er noen fare for å bli tatt”.

 

 

Se også: Vil legalisering eliminere mafiaen?

 

 

Lederen peker også på at “apparatet er så velsmurt både i gjennomføring og distribusjonsledd at det knapt hersker noen tvil om hvilke krefter som står bak: Organisert kriminalitet, også kalt mafia” og at å “akseptere smugling og omsetting av såkalte lettere rusmidler, er også å akseptere at organisert kriminalitet fester grepet i Norge”.

 

Avgifter til staten utgjør i dag omlag 65% av prisen på butikk-øl.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.