fbpx

VG: – Kokainbruk normalisert blant elever i Sandefjord

VG: – Kokainbruk normalisert blant elever i Sandefjord

VG skriver den 20. august (ikke på nett) om kokainbruk blant skoleelever i Sandefjord. Leder for ungdomsrådet i Sandefjord, Saule Smetonyte, uttaler til avisa at “bruk av kokain er blitt normalisert på skolen min”.

“Flere og flere skoleelever tar kokain”

Hun kommenterer at “de fleste elevene på skolen kjenner flere på skolen som tar eller har tatt kokain”, og at det blir stadig vanligere: “Flere og flere skoleelever tar det”.

Det har det siste året vært flere presseoppslag om utviklingen, men det virker ikke som om disse oppslagene har ført til nedgang i kokainbruken, ifølge ungdomsrådslederen- Hun krever “tiltak fra voksne”, og etterlyser konkrete tiltak fra blant annet politi og skoleledelse.

Se også

Sandefjord: 50 barn ned i 4. klasse involvert i narkotikakriminalitet

Sandefjords blad skriver den 18. mai om det de omtaler som “sjokkerende opplysninger” om hvordan narkotikaleverandørene i byen gjør bruk av barn ned i 4. klasse til kriminelle aktiviteter.

Seksjonsleder for etterforskning i politiet i Sandefjord, Paal Knutsen, kommenterer til VG at “kokainbruk blant unge i Sandefjord er en stor utfordring. Situasjonen er alvorlig og litt ute av kontroll“.

Rektor ved Sandefjord videregående skole, Harald Møller, uttaler på sin side at “det har blitt en skremmende aksept for å ruse seg på narkotiske stoffer i alle ungdomsmiljø”, men at dette “ikke er kun et Sandefjord-problem, men også en utfordring flere andre steder i Vestfold og i andre byer.

Se også

“Kokainslepp” blant eldre tenåringer i Sandefjord

Sandefjord Blad skriver i en reportasje den 20. februar om kokainbruken blant eldre tenåringer i Sandefjord. 

Rektor ved VGS: “Det har blitt en skremmende aksept for å ruse seg på narkotiske stoffer i alle ungdomsmiljøer”

Vi har igjen klippet litt fra norske lokalaviser om den økende aksepten for narkotikabruk blant norsk ungdom. Her noen sitater fra bekymrede voksne som opplever utviklingen på tett hold, fra de første 10 dagene av april:

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com