fbpx
VGS-elev i Rogaland "tror folk er imot narkotika, men tør ikke snakke høyt om det" - Narkotikapolitikk
17036
post-template-default,single,single-post,postid-17036,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

VGS-elev i Rogaland “tror folk er imot narkotika, men tør ikke snakke høyt om det”

Narkotika er i ferd med å normaliseres i ungdomsmiljøer i Rogaland; “Det er litt sånn at om du går på fest og takker nei, så prøver de å presse og lokke og si at det ikke er farlig og sånn. Sier du nei, vil de kanskje se på deg som litt annerledes”

hun tror folk er imot narkotika, men tør ikke snakke høyt om det

Gjesdalbuen omtaler i en reportasje den 20. januar en gruppe russ ved Bryne og Sandnes videregående skole som har inngått en avtale med Norsk Narkotikapolitiforening. De har fått gensere påtrykt “Bry deg – si nei til narkotika” fra organisasjonen som de skal bruke for å gjøre kjent sitt standpunkt:

“Vi skal prøve å fronte budskapet der vi kan. Vi skal dele på sosiale medier, snakke høyt om det og vi vil oppfordre folk til å være med på folkemøte om rus. Vi skal ta et tydelig standpunkt i russetiden” uttaler en av jentene i gruppen.

“Det er interessant å se hvor normalisert rus er blitt blant russen“, sier en annen, mens en tredje kommenterer at hun “tror folk er imot narkotika, men tør ikke snakke høyt om det”.

Jentene forteller at de har fått positive kommentarer med også mye negativ respons fra medelever. En kan fortelle at “noen har kommet bort til henne og spurt om hun er imot dem og det de driver med”.

Medlemmene påpeker at  det burde blitt mer opplyst i skolen om hva konsekvensene av rusmisbruk er fra tidlig alder. De sier også at foreldre bør være mer oppmerksomme, fordi rus er blitt så normalisert blant russen.

Oddgeir Høyekvam fra Norsk Narkotikapolitiforening sier til avisen at de prøvde å få til en tilsvarende avtale med en gruppe russ ved skolen i fjor, men at det endte med ingen avtale siden “gruppemedlemmene var redde for å bli ekskludert av andre russ“.

Se også

Aksept for narkotikabruk øker blant ungdom over hele landet

Det som ser ut til å skje i ungdomsgenerasjonen nå kan ende opp med å bli en av de alvorligste samfunnsendringene vi vil oppleve i vår levetid. En endring som…

0 comments

Narkotikabruk øker blant ungdom: uke 47

Narkotikabruk blant ungdom øker over hele landet. Her er noen utvalgte nyhetssaker som illustrerer utviklingen fra landets lokalaviser fra uke 47.

0 comments

Trondheim: “De unge mener at narkotika er bedre enn alkohol, fordi du ikke blir fyllesyk”

Adresseavisen refererer i en artikkel den siste Føre var-rapporten fra St. Olavs hospital som blant annet viser at MDMA (ecstasy) er det rusmiddelet som har økt mest i Trondheim det…

0 comments

Bergen: “Narko er en stor del av festkulturen på videregående”

Denne uken ble det holdt et infomøte om narkotika for elever på vg2 på skolene i bydelene Fana og Ytrebygda i Bergen.

0 comments

Politiet i Namdal: “Foreldre må få øynene opp for hva ungdommene sine holder på med”

“Det som er spesielt foruroligende er at det er streite og flotte ungdommer som blir tatt. Ungdommer som av samfunnet blir definert som vellykkede”

0 comments

Aust-Agder: Ungdommer på 13-14 år tar overdose på GHB

– De unge bryr seg ikke om hva de putter i seg av rusmidler. De tester mer og er ukritiske til det som tilbys, sier Kim Filskov Michelsen i overdoseteamet i…

0 comments

Politiet i Levanger: “Slutt å være selvopptatt. Bruk tiden på barna dine.”

“Noen forteller om narkotikabruk på fester, og da han spør om hvorfor, så sier flere av ungdommene at hasj er kult.”

0 comments

Sportslig leder i Gjøvik-Lyn: Rystet over stoffomfanget blant unge

“Jeg tok kontakt med flere ungdommer som bekreftet at bruk av narkotika er helt vanlig i mange miljøer.”

0 comments

Indre Telemark: “Hasj har blitt normalisert og 15- 16- åringer bruker det.”

Vest-Telemark Blad har snakket med Cato Listhaul og Mari Moen som arbeider med forebyggende arbeid i politiet i vest- og Midt-Telemark om den økende utbredelsen av cannabis blant unge i…

0 comments

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.