Studie: De som kombinerer alkohol og cannabis har mer problematisk alkoholbruk

«Mens legalisering av både medisinsk cannabis og cannabis begge brer om seg i USA, betyr ikke det nødvendigvis at folk bruker mindre alkohol. Og de kan være ukjente med risikoen ved å kombinere alkohol og cannabis«.

«Forskerne fant at de som brukte begge substanser samtidig, drakk tyngre og oftere alkohol, og at de hadde en mer problematisk alkoholbruk. «

Det skriver ScienceDaily i en omtale av en ny studie utført ved Penn University som nå er publisert i tidsskriftet Substance Use and Misuse som tar for seg effektene ved å kombinere alkohol og cannabis.

Studien tok for seg 1017 personer fra hele USA som oppga informasjon om hvor ofte de brukte alkohol og cannabis, hver for seg eller sammen; omfang og karakter av alkoholrelaterte de problemer de måtte oppleve; samt hvorvidt de hadde en sensation-seeking personlighet.

Forskerne fant at de som brukte begge substanser samtidig, drakk tyngre og oftere alkohol, og at de hadde en mer problematisk alkoholbruk.

«Selv etter å ha kontrollert for antall drinker en person vanligvis inntok, så hadde de som inntok begge substanser samtidig en høyere risiko for eksempelvis black-out eller å havne i en krangel.», uttaler en av forskerne, Ashley Linden-Carmichael.

«Problemet med samtidig bruk er at det kan påvirke både brukerens persepsjon og kognisjon, og også hemme motorikk», ifølge forskeren. «Det er mye forskning på gang nå for å undersøke hvorfor noen bruker alkohol og cannabis samtidig og hva effekten av dette er.»

Fra forskningen

Studie: Brukere av rekreasjonell cannabis drikker mer alkohol

En studie presentert på en konferanse i regi av Research Society on Alcoholism har funnet at brukere av rekreasjonell cannabis (til forskjell fra medisinsk bruk) drikker mer alkohol de dagene de inntar cannabis.  (meir…)