Rektor: «Ikke kjøp denne dritten. Jeg ber dere, ha respekt for deres eget liv og helse»

Moss avis rapporterer den 14. mai om en melding rektor Sindre Leuschner Bjerkeseth ved Re Videregående Skole har sendt ut til elevene om narkotikabruken ved skolen, der han blant annet skriver: «Ikke kjøp denne dritten. Jeg ber dere, ha respekt for deres eget liv og helse.»

Det er et voldsomt press utenfra fra kyniske aktører som ikke ungdommene noe vel. Narkotika [selges] forkledd som godteri

Bjerkeseth skriver blant annet at skolen hører «at stoffer som GHB, isopropanol og kokain er i omløp blant dere ungdommer. Jeg håper og tror dere ungdommer skjønner alvoret og de ekstreme farene dere utsetter dere for ved å bruke disse stoffene.»

Og videre: «I dagens møte med Tønsberg kommune fikk vi høre at GHB blandes inn i gummibjørner og at det er gjort til en forventning at de som bruker dette må spise minst fire stykker.»

En mor som ønsker å være anonym, forteller til avisa at «Nå er det ikke lenger hasj og marihuana som dominerer. Datteren vår forteller at det er mange som bruker kokain og tabletter. Det virker som om det er veldig godtatt, at sånn er det bare.»

Rektor Bjerkeseth uttaler videre at «Det er et voldsomt press utenfra fra kyniske aktører som ikke ungdommene noe vel. Narkotika [selges] forkledd som godteri, og ta det som kan gå bra for en person kan føre til livstruende tilstander for nestemann.»

Han understreker også at dette ikke må oppfattes som et «russeproblem»: «Dette er ikke bare et problem for videregående heller, vi vet at det er et sosialt problem som starter allerede i grunnskolen.»

 

Se også

Posts not found