Troms: «Narkobølge blant unge»

Folkebladet i Troms skriver den 26. juli at «Vorspiel, fester og nachspiel med alt fra hasjkokain til amfetamin har blitt langt mer normalisert og akseptert blant unge.»

«det har blitt en mer liberal holdning til narkotikabruk blant ungdom»

Politistasjonssjef Arnold Nilsen uttaler i reportasjen at «unge har et mer liberalt syn på narkotikabruk».

– De siste årene har det vært en stor diskusjon rundt avkriminalisering av narkotika. I kjølvannet av den diskusjonen så har vi en opplevelse av at mange unge opplever at det å bruke narkotika ikke er farlig som rusmiddel, som man kanskje hadde en oppfatning av tidligere. Vi oppfatter at det har blitt en mer liberal holdning til narkotikabruk blant ungdom.

Politiets etterretningog informasjonssamler, Eirik Nordgård samstemmer:
– Vi får meldinger om at det brukes narkotika på svært mange private fester. Ofte er det ungdomsfester, hvor festdeltakerne er i 16-årsalderen og oppover, forteller Nordgård.

«Nå ser vi mye mer av sterkere stoffer, blant dem kokain og MDMA»

Og det er ikke lenger kun hasj ungdommen bruker:

– Det vi har sett tidligere er cannabishasj og marihuana. Nå ser vi mye mer av sterkere stoffer, blant dem kokain og MDMA, som også kalles «Cola» og «Molly». Amfetamin er også i omløp.

De to representantene fra politiet peker på at det «er i forbindelse med ulike festlige aktiviteter, om det er utendørs eller innendørs, vorspiel eller nachspiel at forekomsten av narkotiske stoffer er relativt stor«, og at det er ungdom ned i 16-årsalderen som bruker narkotika.

 

Se også

Posts not found