Hjertespesialist har behandlet flere ungdommer i Arendal etter kokainbruk

Agderposten bringer i dag en reportasje fra et stort foreldremøte i Arendal kulturhus tirsdag kveld om kokain og voldstrusler i vanlige3 ungdomsmiljøer i byen. 

«Vi har også opplevd foreldre som ringer og mumler når de presenterer seg, slik at vi ikke hører navnet»

En spørreundersøkelse har avdekket at hele 70% av ungdommer mener at frykt for å bli tatt for snitching (sladring) påvirker hverdagen negativt.

Avdelingsleder på Asdal skole, Frode Rølvåg, bekreftet på møtet at problemet er reellt: – Hvis det har vært en mer alvorlig hendelse, har vi opplevd at foreldre ringer og ber oss om å IKKE snakke med eleven uten at de selv kan være til stede for å ivareta barnets rettigheter.

Og tilføyer:

– Vi har også opplevd foreldre som ringer og mumler når de presenterer seg, slik at vi ikke hører navnet. De engster seg for å si ifra, redde for at vi skal avsløre dem eller barnet hvis saken tas videre.

Når det gjelder økende kokainbruk blant «vanlige ungdommer» i sørlandsbyen, informerte teamleder Asbjørn Visland ved avdeling for rus- og avhengighet om hvordan kokain blir alminneliggjort og hvordan det gir status å bruke stoffet.

«[kokain kan gi] hjerteproblemer som hjerteinfarkt, hjerterytmeforstyrrelser, hjerneslag og plutselig død»

Hjertespesialist Harald Brunvand informerte om kokainets virkning på hjertet:

– Ungdommene har ingen idé om hva de utsetter seg for.
Brunvand som den siste tiden har behandlet flere ungdommer i byen for hjerteproblemer forårsaket av kokainbruk, uttaler videre til NRK at «kokain er uansett alder et ekstremt farlig narkotikum, som det eneste som egentlig kan ta livet av deg på første forsøk. Spesielt hjerteproblemer som hjerteinfarkt, hjerterytmeforstyrrelser, hjerneslag og plutselig død.»

Agderposten oppsummerer møtet slik:
Kokain og snitching er høyst reelle problemer i ganske vanlige ungdomsmiljøer, ikke minst fordi begge deler er potensielt dødelig og innebærer trusler om sosial ekskludering. 

Om den økende ungdomsbruken

Posts not found

 

Om kokain

Posts not found