Studie: Cannabisbruk svekker hjertefunksjonen for unge voksne

Forskere ved canadiske University of Guelph har publisert en studie i Journal of Applied Physiology som ser nærmere på den kardiovaskulære effekten av cannabisbruk for unge voksne. 

forskerne fant at cannabisbrukerne hadde stivere arterievegger og svakere hjertefunksjon enn ikke-brukerne

Forskerne studerte 35 unge voksne mellom 19 og 30 år, hvorav halvparten var cannabisbrukere. For alle deltakerne ble det tatt ultralydbilder for å studere hjerte og arterier. Blant annet observerte de hvor raskt en trykkbølge forplantet seg i arteriene, noe som reflekterer stivheten i blodåreveggene.

På bakgrunn av disse undersøkelsene fant forskerne at cannabisbrukerne hadde stivere arterievegger og svakere hjertefunksjon enn ikke-brukerne.

En av forskerne, Dr. Jamie Burr, uttaler at funnene «er spennende nye data som antyder at selv før mer åpenbare tegn og symptomer på hjerte- og karsykdommer er tilstede, kan det være mer subtile indikasjoner i endret fysiologisk funksjon».

 

Se også

Studie: Narkotikabruk øker risikoen for prematur hjertesykdom med 250%

Forskere har i en studie publisert i tidsskriftet Heart sett nærmere på sammenhengen mellom rusbruk og hjerteproblemer.

American Heart Association advarer mot cannabisbruk

American Heart Association advarer i et Scientific Statement om risiko for hjerte- og karproblemer ved cannabisbruk.

Studie: hyppig cannabisbruk endrer hjertestrukturen

En fersk britisk studie publisert i JACC Cardiovascular Imaging indikerer at cannabisbruk endrer hjertestrukturen, noe som kan være noe av forklaringen på sammenhengen mellom cannabisbruk og hjerteproblemer.

Canadisk kardiolog: Cannabis farlig for hjerte og hjerne

Dr Chris Simpson slår i dag, 4. oktober, alarm på Canadian Stroke Congress om sammenhengen mellom cannabis og hjerteinfarkt og hjerneslag. 

 

 

 

 

S