Stavern: «Du blir ikke inkludert om du ikke driver med narkotika»

Inger Kristine Grønvold forteller til Østlands-Posten den 16. juli at de aldri har beslaglagt så mye narkotika på Losen Nattklubb som under årets Stavernfestival. I kontrollen i døren er «noen så eplekjekke når de viser snusboksen. Men så ber vi dem om å åpne rom nummer to. Der gjemmer de pakker med kokainhasj og ferdigrulla joints».

Hun tror årsaken til rekordbeslagene handler om et ønske om å bli inkludert. «Er det noe ungdommer vil, så er det å bli inkludert og sett. Jeg tror det har utvikla seg til at du ikke blir inkludert om du ikke driver med narkotika eller drikker alkohol

«Hvis man ikke vil ha, blir man ikke godtatt»

Hun kommenterer videre til Østlands-Posten:

«Jeg jobber med mange fantastiske ungdommer, som har vært russ eller er det snart, og de forteller hvor enkelt narkotika er å få tak i. Det er like lett å få tak i som melk på butikken! De sier også at de ikke har blitt inkludert i russetida hvis de ikke festet og drakk. Hvis man ikke vil ha, blir man ikke godtatt. Det er helt skremmende»

Grønvold påpeker at man ikke alltid ser det på folk om de driver med narkotika: «Man ser liksom for seg en fyr på plata i Oslo, ikke en ung jente i blomsterskjørt.»

Avisa har og snakket med Erica Gutterød Dabe som er SLT-koordinator i Larvik kommune. Hun sier at hun ikke tror alle ungdommer er klar over hvor farlig narkotika kan være:

«Når jeg snakker med ungdom, virker det som at noen tenker det ikke er farlig, og at de har kontroll på det de tar.»

«Når jeg snakker med ungdom, virker det som at noen tenker det ikke er farlig, og at de har kontroll på det de tar. Men hvis man tar MDMA, for eksempel, er det russisk rulett om det går bra eller ikke. Dét blir nok ikke snakket så mye om blant ungdommene – de hører bare at det går fint».

På spørsmål om hva hun tror utviklingen skyldes, sier hun:

«Det har nok med samfunnsdebatten å gjøre og hvordan politikere snakker om rusreformen blant annet. Vi opplever også at noen ungdommer tror cannabis-produkter er lovlig på grunn av overskriftene i media

 

Se også

Posts not found