Ungdata 2022: 160% økning i bruk av andre stoffer enn cannabis på videregående siste 6 år

Rapporten Ungdata 2022 ble denne uken lansert under Arendalsuken. Ungdata er lokale ungdomsundersøkelser som gjennomføres på ungdomsskoler og videregående skoler over hele landet, og som tar sikte på å si noe om hvordan det er å være ung i dag. I 2022 deltok 109.700 ungdommer.

Hasj og marihuana

Når det gjelder illegale rusmidler, så viser rapporten en økning fra i fjor når det gjelder elever på videregående skole som har brukt cannabis det siste året, fra 17 til 18 prosent for gutter og fra 12 til 13 prosent for jenter.

Siden 2016 har bruken steget fra henholdsvis 14 og 9 prosent for gutter og jenter. For begge kjønn samlet, er det altså en økning på 35% over disse seks årene.

 

Andre narkotiske stoffer 

For andre narkotiske stoffer enn hasj og marihuana, var det en økning i andelen elever på videregående som hadde brukt siste året, fra 7 til 8 prosent for gutter og fra 4 til 5 prosent for jenter. I 2016 var disse andelene henholdsvis 3 og 2 prosent for gutter og jenter.

Hvis man aksepterer påstanden om at cannabis er det «letteste» av de illegale rusmidlene, har det altså vært en økning i andelen elever på videregående som bruker tyngre narkotika, på 160 prosent de siste seks årene.

 

 

Se også

Posts not found