fbpx

Stor operasjon mot 500 kartelldrevne cannabisplantasjer i Los Angeles County

Stor operasjon mot 500 kartelldrevne cannabisplantasjer i Los Angeles County

I ørkenen Antelope Valley i Los Angeles County ble det i juni utført en massiv politioperasjon for å stenge de 500 ulovlige cannabisplantasjene på stedet. Antallet hadde økt fra 150 plantasjer i 2020. Ifølge sheriff Alex Villanueva i L.A. County tilhørte de fleste av disse plantasjene internasjonale narkotikakarteller.

“Innbyggerne ble truet på daglig basis av kartellmedlemmer”

Sheriff Villanueva forteller til Valley Post News at de hadde mottatt klager fra innbyggerne i området om at de mottok trusler fra de kriminelle, og at de ulovlige plantasjene brukte millioner av liter vann fra den begrensede vanntilgangen i ørkenen. Det har også vært økt voldsbruk i området, blant annet to mord. “Voldelig kriminalitet er en del av kartellenes forretningsvirksomhet, og er knyttet til disse plantasjene“, ifølge Villanueva. Kongressrepresentanten Mike Garcia bekrefter situasjonen overfor avisa: “Vitnesbyrdene vi har hørt fra lokale innbyggere var fullstendig tragiske. De ble truet på daglig basis av kartellmedlemmer og andre ondsinnede aktører”.

Chloe Hakim som er miljøforsker ved California Department of Fish and Wildlife uttaler at de illegale ugressmidlene og kunstgjødsel som ble benyttet, har lekket ut i elver og i grunnvannet i området. Blant annet ble to bjørner funnet døde i området med plantasjene, noe forskeren mener er forårsaket av ugressmidlene.

Gateverdien av det konfiskerte stoffet var 1,19 milliarder dollar

I operasjonen som pågikk over 10 dager, ble 200 av de antatt 500 illegale plantasjene i området ransaket. Disse hadde hver mellom 8 og 15 drivhus med cannabis, den største hadde 74 drivhus fordelt over et areal på 40 mål. I alt ble 131 personer arrestert, 373 000 cannabisplanter destruert og 15 200 kg innhøstede marihuanablader konfiskert. Gateverdien av stoffet var 1,19 milliarder dollar. I tillegg ble 33 skytevåpen og flere kjøretøyer inndratt.

Se også

Meksikanske karteller satser på illegale cannabisfarmer i California

Calaveras county har ifølge en reportasje i Newsweek 740 cannabisfarmer som så langt har produsert “medisinsk cannabis”. Myndighetene i kommunen anslår imidlertid at det i tillegg finnes mellom 700 og 1500 illegale cannabisfarmer.

6 av 10 cannabisbutikker i Los Angeles er illegale

CNBC har besøkt 10 av de illegale cannabisutsalgsstedene i Los Angeles med skjult kamera. I motsetning til de legale utsalgsstedene, tilbys her muligheten for å innta cannabis i butikken, her tilbys gratis cannabis mot en positiv anmeldelse på Weedmaps.com, her holdes åpent etter den obligatoriske…

Se vår Vanlige spørsmål-artikkel:

Vil legalisering eliminere mafiaen?

Påstand: “La oss legalisere narkotika. Da tar vi markedet fra de kriminelle.   – De kriminelles fortjeneste er så enorm at det vil være umulig for staten å utkonkurrere dem på pris.

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newsletter Powered By : XYZScripts.com